Vrati se na sadržaj

28. MART 2018.
VESTI IZ SVETA

Jehovini svedoci ujedinjeni u kampanji pisanja pisama za Rusiju

Jehovini svedoci ujedinjeni u kampanji pisanja pisama za Rusiju

U utorak, 21. marta 2017, Vodeće telo Jehovinih svedoka podstaklo je međunarodno bratstvo da se priključi akciji pisanja pisama ruskim vlastima, koje su pretile da će zabraniti naše aktivnosti u Rusiji. Iako ne znamo tačno koliko je pisama stiglo do Rusije, nekoliko onih koji su učestvovali u ovoj akciji dobili su potvrdu da su njihova pisma uručena. Uprkos tome što su ruske vlasti odlučile da ignorišu molbe upućene s poštovanjem i zloupotrebile svoju vlast kako bi ugrozile slobodu veroispovesti naše braće, ova kampanja je na upečatljiv način pokazala da u Jehovinoj organizaciji vlada jedinstvo. Pored toga, na ovaj način je našim suvernicima u Rusiji poslata jasna poruka da je celo međunarodno bratstvo uz njih (1. Petrova 2:17).

Devojčica iz Bolivije piše pismo

Mnogi Svedoci su se svesrdno potrudili kako bi učestvovali u kampanji. U nekim zemljama, slanje pisama za Rusiju je skupo, pa su neki koji su u boljoj materijalnoj situaciji velikodušno pomogli onima koji imaju manje novca da i oni učestvuju. Neki su zamolili braću iz zemalja u kojima je poštarina niža da pošalju pisma za njih. Mnoga braća i sestre su pisali pisma zajedno sa članovima porodice ili skupštine i slali ih odjednom. Ne samo da su ovako uštedeli na poštarini već su se i zbližili i rado će se sećati ove akcije.

Na nekim mestima su čak i zaposleni u pošti podržali ovu akciju. Na primer, šef službe za slanje pošiljki u Barankilji, u Kolumbiji, rekao je: „Zadivilo me je vaše međunarodno jedinstvo i to što se zalažete za plemenite ciljeve kao što je ovaj. Verujem da isto ovo što radite u Barankilji rade i vaši suvernici širom sveta. Ovo će biti snažna međunarodna poruka i nadam se da će odjeknuti.“ U Anseongu, u Južnoj Koreji, jedan poštanski službenik je otvorio poseban šalter na kom su Jehovini svedoci mogli da šalju pisma i čak im je besplatno obezbedio međunarodne poštanske koverte.

Članovi jedne skupštine u Gvineji zajedno pišu pisma

Jaroslav Sivuljski, portparol Jehovinih svedoka, rekao je: „Kada su braća u Rusiji čula da je Vodeće telo za njih organizovalo međunarodnu kampanju pisanja pisama, znali su da nisu sami bez obzira na ishod suđenja.“

Mark Sanderson, član Vodećeg tela, izjavio je: „Ova kampanja je jedan od najvećih dokaza da je Jehovin narod ujedinjen. Da bismo preživeli kraj ovog sveta, moramo ostati ujedinjeni. Dok čekamo da vidimo kako će Jehova voditi događaje u Rusiji, iskoristićemo sve što nam je na raspolaganju kako bismo pomogli našoj braći. Svi ćemo nastaviti da se molimo Jehovi, uvereni da će on brinuti za njih u svakom pogledu“ (Psalam 65:2).

 

Austrija

Bolivija

Bosna i Hercegovina

Danska

Ekvador

Nemačka

Gana

Gvatemala

Indonezija

Japan

Nepal

Rumunija

Ruanda

Slovačka

Španija

Šri Lanka

Švajcarska

Tanzanija

Zambija