Vrati se na sadržaj

17. JUN 2022.
VESTI IZ SVETA

Dopunjen Vodič kroz publikacije u aplikaciji JW Library

Dopunjen Vodič kroz publikacije u aplikaciji JW Library

Ažurirana verzija Vodiča kroz publikacije Jehovinih svedoka izašla je 25. aprila 2022. u aplikaciji JW Library. U njoj sada ima više publikacija u kojima su objašnjeni biblijski stihovi.

Šta je novo u ovoj verziji?

Kada je Vodič kroz publikacije objavljen 2013, u njemu se nalazio i spisak biblijskih stihova sa ukazivanjem na novije publikacije u kojima su ti stihovi objašnjeni.

U proteklih nekoliko godina, u aplikaciju JW Library dodate su i mnoge starije publikacije, tako da se sada većina publikacija koje se nalaze u onlajn biblioteci nalaze i u aplikaciji. U ažuriranoj verziji Vodiča kroz publikacije nalazi se ukazivanje i na te starije publikacije, a na nekim jezicima i na enciklopediju Insight on the Scriptures. Nakon što preuzmete Vodič kroz publikacije u aplikaciji JW Library, nije potrebno da budete povezani na internet da biste pristupili sadržaju tih publikacija.

U ažuriranoj verziji se takođe nalazi ukazivanje na lekcije iz knjige Budi srećan zauvek! Sestra po imenu Kari je rekla: „Svedočenje telefonom mi ne pada lako, ali znam da je ljudima stvarno potrebna uteha. Ponekad se setim nekog biblijskog stiha, ali ne umem da ga objasnim na jednostavan i privlačan način koji će mi otvoriti vrata za neki budući razgovor. Pošto sada pomoću Vodiča kroz publikacije mogu lako da pronađem objašnjenje nekog stiha u raznim publikacijama, uključujući i knjigu Budi srećan zauvek!, radosnija sam i sigurnija u službi.“

Rad na Vodiču kroz publikacije je pojednostavljen, zahvaljujući čemu može da izlazi na više jezika. Ivo, koji služi u podružnici u Čileu, kaže: „Vodič kroz publikacije je sada prvi put objavljen na jeziku mapudungun. Nikada nisam radio na publikaciji ovog tipa, ali je postupak rada prilično jednostavan. Braća su se iznenadila kad su dobila ovu publikaciju na svom jeziku. Pošto njihovim jezikom ne govori mnogo ljudi, uopšte to nisu očekivali. Srećni su što su dobili ovaj Vodič koji će moći da koriste u proučavanju i pripremi komentara i govora.“

Kako doći do objašnjenja biblijskih stihova u Vodiču kroz publikacije

  • U Bibliji otvorite stih koji želite da istražite.

  • Dodirnite broj stiha. U meniju koji će vam se pojaviti, izaberite ikonicu za Vodič kroz publikacije. Ako se ta ikonica ne pojavi, to znači da u Vodiču nema objašnjenja tog stiha.

U Vodiču se najpre navode najnovije publikacije. Ako želite da pronađete neku stariju publikaciju, listajte dole. Kod stihova čije se objašnjenje menjalo tokom godina, najnovije objašnjenje nalazi se u najnovijim publikacijama.