Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

MLADI PITAJU

Kako da steknem dobru figuru?

Kako da steknem dobru figuru?

Biblija podstiče na umerenost (1. Timoteju 3:2). Tu spada i uzimanje obroka. Zato probaj sledeće.

Nemoj se prejedati. Ranije sam brojala kalorije“, kaže 19-godišnja Julija, „ali sada jednostavno prestanem da jedem kad osetim da sam sita.

Izbegavaj nezdravu hranu. Kada sam prestao da pijem gazirane sokove“, kaže 21-godišnji Petar, „izgubio sam pet kilograma za samo mesec dana!

Promeni navike u ishrani. Trudim se da ne sipam u tanjir dva puta“, kaže 19-godišnja Ema.

Recept za uspeh: Ne preskači obroke! Ako to činiš, onda ćeš biti strašno gladan i bićeš u iskušenju da se prejedeš.

Naravno, neki koji kažu: „Moram da smršam“ imaju iskrivljenu sliku o sebi. Njihovoj figuri ništa ne fali. Međutim, šta ako bi trebalo da izgubiš koji kilogram? Pogledaj šta je upalilo kod devojke po imenu Ketrin.

„Bila sam buckasta tinejdžerka, nešto što nikada nisam želela da budem. Bila sam veoma nesrećna i nezadovoljna zbog svog izgleda!

„S vremena na vreme pokušavala sam da smršam držeći neke posebne dijete, ali su se kilogrami uvek vraćali. Zato sam sa 15 godina rešila da okrenem drugi list. Želela sam da smršam na pravi način, tako da se toga mogu pridržavati celog života.

„Kupila sam jednu knjigu u kojoj su objašnjena osnovna načela pravilne ishrane i vežbanja. Primenjivala sam sve što sam pročitala. Bila sam odlučna da nikada ne odustanem, čak ni ako se nakratko vratim starim navikama ili se obeshrabrim.

„I zamislite — uspela sam! Za samo godinu dana sam izgubila 25 kilograma. Prošlo je dve godine i još uvek imam istu težinu. Mislila sam da se to nikada neće dogoditi!

„Ključ mog uspeha nije samo dijeta već i potpuna promena načina života“ (Ketrin, 18).