Vrati se na sadržaj

Kako da odagnam misli o seksu?

Kako da odagnam misli o seksu?

Šta možeš uraditi

Pažljivo biraj društvo. Ukoliko tvoji drugovi počnu razgovor o seksu, time što ćeš im se pridružiti možeš samo otežati borbu protiv loših misli. Često možeš naći načina da se skloniš, a da pri tom ne izgledaš samopravično niti da te ismejavaju.

Da li bi svoj kompjuter zarazio virusom? Zašto bi onda dozvolio da nečiste misli „zaraze“ tvoj um?

Izbegavaj nemoralnu zabavu. Veliki deo današnje zabave je osmišljen tako da probudi seksualne želje. Šta Biblija savetuje? „Očistimo se od svake prljavštine tela i duha, i usavršavajmo se u svetosti u strahu pred Bogom“ (2. Korinćanima 7:1). Izbegavaj svaku vrstu zabave koja može stimulisati polne nagone.

Imaj u mislima: Želje za ljubavnim odnosima nisu same po sebi za osudu. Na kraju krajeva, Bog je stvorio muškarca i ženu da osećaju snažnu privlačnost jedno prema drugom i da u okviru braka zadovoljavaju svoje intimne potrebe. Zato ukoliko imaš snažne seksualne nagone, nemoj misliti kako si strašno loš ili da jednostavno ne možeš sačuvati svoju moralnu čistoću.

Zaključak: Na tebi leži izbor čemu ćeš dopustiti da zaokupi tvoje misli. Ti možeš biti čestit i u mislima i u ponašanju ukoliko rešiš da to budeš!