Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Šta ako imam problem s nekim nastavnikom?

Šta ako imam problem s nekim nastavnikom?

Zastani i razmisli malo!

Pogledaj šta se desilo Raheli. Ona je u svedočanstvu imala sve petice i četvorke. A onda su se u 7. razredu stvari promenile. „Jedan moj nastavnik je sve činio samo da bih ja pala godinu“, kaže Rahela. Zašto je to radio? Nastavnik je jasno stavio do znanja i Raheli i njenoj majci da mu se ne dopada njihova religija.

Nastavnici su poput kamenja koje ti pomaže da pređeš put od neznanja do znanja, ali ti moraš da pređeš taj put

Šta se zatim desilo? Rahela kaže: „Svaki put kada je bilo očigledno da mi je nastavnik zbog predrasuda dao lošiju ocenu, mama bi sa mnom došla u školu i porazgovarala s njim. S vremenom je prestao da me gnjavi.

Ukoliko i ti imaš sličan problem, obrati se roditeljima za pomoć. Oni će sigurno želeti da razgovaraju s nastavnikom i možda sa školskim odborom kako bi se rešio taj problem.

Mora se priznati da neke situacije ne teku glatko. Ponekad jednostavno moraš izdržati (Rimljanima 12:17, 18). „Jedan nastavnik je bio grozan prema đacima“, kaže Tanja. „Često nas je vređao i govorio da smo glupi. Isprva sam plakala zbog toga, ali sam naučila da njegove uvrede ne shvatam lično. Usredsredila sam se na školske zadatke i pratila njegove časove. Zbog toga me nije mnogo gnjavio i ja sam bila među retkima koji su imali solidne ocene iz njegovog predmeta. Posle dve godine, taj nastavnik je dobio otkaz.

Zaključak: Nauči kako da izađeš na kraj s komplikovanim nastavnikom i steći ćeš važnu životnu veštinu koja će ti dobro doći ako sutra budeš imao nezgodnog šefa (1. Petrova 2:18). Takođe ćeš naučiti da još više ceniš dobre nastavnike.