Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Šta je smisao života?

Šta je smisao života?

Odgovor iz Svetog pisma

Ovo pitanje se može postaviti na više načina, na primer: „Zašto smo ovde?“ ili „Da li moj život ima svrhu?“ Sveto pismo kaže da je svrha našeg života da budemo Božji prijatelji. Osmotrite neke od temeljnih istina koje otkriva Sveto pismo.

  • Bog je naš Stvoritelj. Sveto pismo kaže: „On [Bog] nas je stvorio, a ne mi sami“ (Psalam 100:3; Otkrivenje 4:11).

  • Bog je sve, pa i nas, stvorio sa svrhom (Isaija 45:18).

  • Bog nas je stvorio s ’duhovnim potrebama‘, koje obuhvataju i želju da pronađemo smisao života (Matej 5:3). On želi da zadovoljimo tu želju (Psalam 145:16).

  • Mi zadovoljavamo svoje duhovne potrebe tako što razvijamo prijateljstvo s Bogom. Iako nekima to može izgledati nemoguće, Sveto pismo nas podstiče: „Približite se Bogu, i on će se približiti vama“ (Jakovljeva 4:8; 2:23).

  • Da bismo postali Božji prijatelji, moramo živeti u skladu sa svrhom s kojom smo stvoreni. U Propovedniku 12:13, Sveto pismo otkriva svrhu našeg postojanja: „Boj se istinitog Boga i drži se njegovih zapovesti. Jer to je sva dužnost čoveku.“

  • U budućnosti, kad Bog ukloni patnju i da večni život svojim prijateljima, to jest onima koji ga obožavaju, moći ćemo u potpunosti da razumemo Božju prvobitnu nameru za ljude (Psalam 37:10, 11).

 

Saznajte više

BIBLIJSKI KURS

Zašto proučavati Sveto pismo?

Sveto pismo pomaže milionima ljudi iz celog sveta da pronađu odgovore na najvažnija životna pitanja. Da li biste i vi to želeli?

DOBRE VESTI IZ SVETOG PISMA

Kakva je Božja namera sa zemljom?

Biblija otkriva zašto je Bog stvorio zemlju, kada će patnji doći kraj i šta u budućnosti očekuje zemlju i one koji žive na njoj.

Šta Biblija zaista naučava?

Šta je istina o Bogu?

Šta mislite, da li je Bogu stalo do vas? Saznajte kakav je Bog i da li možete biti bliski s njim.