Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Iz koja dva razloga Bog ne sluša neke molitve?

Odgovor iz Svetog pisma

Postoje neke molitve koje Bog ne uslišava. Obratite pažnju na dva razloga zbog kojih Bog ne obraća pažnju na nečije molitve.

1. Molitva je u suprotnosti s Božjom voljom

Bog ne uslišava molitve koje su u suprotnosti s njegovom voljom, to jest zahtevima iznesenim u Svetom pismu (1. Jovanova 5:14). Na primer, u Svetom pismu stoji da ne treba biti pohlepan. Kockanje pothranjuje pohlepu (1. Korinćanima 6:9, 10). U skladu s tim, Bog neće uslišiti vašu molitvu da izvučete glavnu premiju na lutriji. Bog nije neki duh iz lampe koga možete pozvati da ispuni svaku vašu želju. U stvari, možete biti srećni što je to tako. U suprotnom biste strahovali od onoga što bi drugi mogli da zatraže od Boga (Jakov 4:3).

2. Osoba koja se moli istrajava u zlu

Bog ne sluša one koji ga uporno vređaju svojim postupcima. Na primer, onima koji su tvrdili da mu služe ali su zapravo bili zli, Bog je rekao: „Mnoge molitve izgovarate, ali ja ih ne slušam, jer su vam ruke pune krvi“ (Isaija 1:15). Međutim, da su promenili svoje ponašanje i ’raščistili stvari‘ s njim, on bi ih slušao kada bi mu se molili (Isaija 1:18).