Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Nisam zadovoljan svojim životom — mogu li mi religija, Bog ili Sveto pismo pomoći?

Odgovor iz Svetog pisma

Da. Sveto pismo, drevna knjiga mudrosti, pruža odgovore na važna životna pitanja i može vam pomoći da budete zadovoljni svojim životom. Osmotrite odgovore na neka od tih pitanja.

  1. Da li postoji Stvoritelj? Sveto pismo kaže da je Bog „sve stvorio“ (Otkrivenje 4:11). Kao naš Stvoritelj, on zna šta nam je potrebno da bismo bili zadovoljni i imali ispunjen život.

  2. Da li je Bogu stalo do vas? Sveto pismo ne prikazuje Boga kao nekoga ko je otuđen od čovečanstva, već kaže: „[On] nije daleko ni od koga od nas“ (Dela apostolska 17:27). On je zainteresovan za vas i želi da vam pomogne da uspete u životu (Isaija 48:17, 18; 1. Petrova 5:7).

  3. Kako mi prijateljstvo s Bogom može pomoći da budem zadovoljan? Bog nas je stvorio s ’duhovnim potrebama‘, to jest sa urođenom željom da razumemo smisao i svrhu života (Matej 5:3). U naše duhovne potrebe spada i želja da upoznamo svog Stvoritelja i da razvijemo dobar odnos s njim. Bog će blagosloviti trud koji uložite da biste ga bolje upoznali, jer u Bibliji piše: „Približite se Bogu, i on će se približiti vama“ (Jakovljeva 4:8).

Milioni ljudi su se uverili da im je prijateljstvo s Bogom pomoglo da vode kvalitetniji život i da budu zadovoljni svojim životom. Iako zbog prijateljstva s Bogom nećete biti pošteđeni životnih problema, mudrost iz njegove Reči pomoći će vam da

Mnoge religije se pozivaju na Sveto pismo, ali zapravo ne postupaju po njegovim učenjima. Za razliku od njih, prava religija, koja se čvrsto drži onoga što stoji u Bibliji, pomoći će vam da upoznate Boga.