Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Učimo iz Biblije

 6. PRIČA

David se nije plašio

David se nije plašio

Šta radiš kada se uplašiš? — Možda otrčiš kod mame ili tate. Ali postoji još neko ko ti može pomoći. On je jači od svih. Da li znaš ko je to? — To je Jehova Bog. Da li bi želeo da čuješ priču o jednom hrabrom mladiću? On se zvao David i nije se plašio, zato što je znao da će mu Jehova uvek pomoći.

Dok je David još bio mali, roditelji su ga učili da voli Jehovu. To mu je pomoglo da bude hrabar, čak i kada mu se desilo nešto strašno. Znao je da je Jehova njegov prijatelj i da će mu pomoći. Jednom kada je čuvao ovce, došao je veliki lav, zgrabio jednu ovcu i odneo je u zubima! Znaš li šta je David uradio? Pojurio je lava i ubio ga, i to izgleda samo rukama! Kada je drugom prilikom medved napao ovce, i njega je ubio! Šta misliš, ko je Davidu pomogao? — Naravno, bio je to Jehova.

David je u još jednoj situaciji pokazao da je veoma hrabar. Izraelci su se borili s Filistejima. Jedan filistejski vojnik je bio veoma velik, pravi džin! Zvao se Golijat. Taj džin se rugao izraelskim vojnicima i Jehovi. Zvao je Izraelce da dođu i bore se s njim. Ali nijedan Izraelac nije bio dovoljno hrabar. Kada je to David čuo, rekao je Golijatu: ’Ja ću se boriti s tobom. Jehova će mi pomoći i ja ću te pobediti!‘ Da li misliš da je David bio hrabar? — Stvarno je bio veoma hrabar. Hoćeš li da čuješ šta se posle desilo?

David je uzeo svoju praćku i pet kamenova i krenuo na tog džina. Kada je Golijat video da je David tako mlad, počeo je da mu se ruga. Ali David mu je rekao: ’Ti nosiš mač, ali sa mnom je Jehova!‘ Onda je stavio kamen u praćku, potrčao ka Golijatu i odapeo praćku. Kamen ga je pogodio pravo u  čelo! Džin je mrtav pao na zemlju! Svi Filisteji su se uplašili, pa su pobegli. Kako je mladi David mogao da pobedi džina? — Jehova mu je pomogao, a Jehova je mnogo jači od džina!

David se nije plašio, jer je znao da će mu Jehova pomoći

Šta učiš od Davida? — Jehova je jači od svih. On je tvoj prijatelj. Zato kada se sledeći put uplašiš, seti se da ti Jehova može pomoći da budeš hrabar!

HAJDE DA PROČITAMO U BIBLIJI