Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Primeri vere

Pismo Vodećeg tela

Pismo Vodećeg tela

Draga braćo i sestre,

Od kako je 1. januara 2008. počelo da izlazi izdanje Stražarske kule za javnost, pojavila se i prelepa rubrika pod nazivom „Primeri vere“. Narednih godina nas je svaka tri meseca obradovao novi članak iz te rubrike.

Kakva je bila reakcija čitalaca? Jedna osoba je nakon čitanja članka o Marti napisala: „Smejala sam se nakon što sam pročitala članak jer sam ista kao ona — trudim se da budem dobra domaćica i uvek nalazim neki posao, ali ponekad zaboravim da treba da zastanem i uživam u društvu prijatelja.“ Jedna tinejdžerka je izvukla sledeći zanimljiv zaključak iz priče o Jestiri: „Kada sam pročitala da je moguće postati opsednut odećom i poslednjom modom, pronašla sam se u tome. Treba da budemo doterani, ali ne treba da preterujemo u tome.“ Dodala je: „Jehovi je važno kakvi smo iznutra.“ A članak o apostolu Petru naveo je jednu našu sestru da oduševljeno prokomentariše: „Potpuno sam se uživela u ovu priču. Imala sam utisak da sam tamo. Uključila sam sva svoja čula kako bih sebi dočarala čak i delove priče koji nisu detaljno opisani.“

Ovi čitaoci, kao i mnogi drugi koji su pismom izrazili svoju zahvalnost za ovu rubriku, potvrđuju ono što je apostol Pavle davno rekao: „Sve što je nekada napisano, napisano je nama za pouku“ (Rimlj. 15:4). Zaista, Jehova je te priče uvrstio u biblijski zapis da bi nam preneo važne pouke. Bez obzira na to koliko dugo smo u istini, svi možemo nešto naučiti iz njih.

Srdačno vas podstičemo da bez odlaganja pročitate ovu knjigu. Razmatrajte je u krugu porodice tokom večeri za porodično proučavanje. Deca će sigurno uživati! Kada se na Skupštinskom razmatranju Biblije bude proučavala ova knjiga, nemojte propustiti nijednu sedmicu. Čitajte je polako, nemojte žuriti. Upotrebite maštu i sva čula. Pokušajte da doživite osećanja biblijskih ličnosti i da vidite ono što su oni videli. Dok čitate o tome kako su oni reagovali u određenim situacijama, razmislite šta biste vi uradili na njihovom mestu.

Veliko nam je zadovoljstvo što vam možemo predstaviti ovu publikaciju. Nadamo se da će ona mnogo koristiti vama i vašoj porodici. S ljubavlju i lepim željama,

Vodeće telo Jehovinih svedoka