Draga braćo i sestre,

Svi mi koji služimo Jehovi Bogu volimo njegovu Reč, Bibliju. Duboko smo uvereni u to da su u njoj zapisani tačni istorijski izveštaji, da su njeni saveti praktični i da u njoj možemo naći nepobitne dokaze da Jehova zaista voli ljude (Psalam 119:105; Luka 1:3; 1. Jovanova 4:19). Iskreno želimo da pomognemo i drugima da saznaju dragocene istine koje se nalaze u Božjoj Reči. Zato s velikim zadovoljstvom predstavljamo ovu knjigu pod naslovom Poučne priče iz Biblije. Želeli bismo da najpre kažemo nešto o njoj.

Ova knjiga je prvenstveno namenjena deci. Međutim, sigurno će biti zanimljiva i odraslima koji žele da saznaju nešto više o Bibliji. A budući da je Biblija knjiga za sve ljude, nema sumnje da će svima nama koristiti da se podsetimo njenih pouka, koje nam mogu pomoći da budemo istinski srećni.

Ova knjiga se zasniva na zapisima iz Biblije i prati istoriju čovečanstva od samog stvaranja. Potrudili smo se da biblijske događaje prenesemo na jasan i jednostavan način i da ih ispričamo hronološkim redom, koliko god je to bilo moguće.

Međutim, važno je napomenuti da u ovoj knjizi nismo samo prepričali događaje opisane u Bibliji već smo se potrudili da ih i rečima i slikama oživimo i da tako prenesemo osećanja glavnih junaka.

U ovim pričama ćemo videti da je Biblija zapravo knjiga o ljudima, kako o onima koji su slušali Jehovu tako i o onima koji nisu. Te priče će u nama probuditi želju da naučimo  nešto iz primera ljudi o kojima govore (Rimljanima 15:4; 1. Korinćanima 10:6). Ova knjiga ima 14 delova. Na početku svakog dela istaknute su neke od pouka koje se nalaze u narednim pričama.

Ako imate decu, čitajte im priče, zajedno gledajte slike i razgovarajte o njima. Zatim pročitajte biblijske stihove na kojima se priče temelje. Pomozite im da priče povežu sa onim što ste pročitali u Bibliji. Na sličan način se može pomoći i odraslima da se upoznaju sa sadržajem Biblije.

Nadamo se da će ova knjiga pomoći svim iskrenim ljudima, i mladima i starima, da uče iz Božje Reči i da njene savete primene u svom životu. Tako će i oni služiti Jehovi i biti deo njegove velike porodice.

Vaša braća,

Vodeće telo Jehovinih svedoka