Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Poučne priče iz Biblije

 93. PRIČA

Isus se vraća na nebo

Isus se vraća na nebo

Isus se u Galileji susreo sa svojim sledbenicima. Dao im je jednu veoma važnu zapovest: „Idite i stvarajte učenike od ljudi iz svih zemalja. Naučite ih onome što sam ja vas naučio i krstite ih.“ Zatim im je obećao: „Ne zaboravite da ću ja uvek biti s vama.“

Isus se od svog uskrsenja narednih 40 dana pojavljivao stotinama svojih učenika u Galileji i Jerusalimu. Govorio im je o važnim stvarima i činio je mnoga čuda. Zatim se na Maslinskoj gori poslednji put sastao sa svojim apostolima.

Jednom ranijom prilikom rekao im je: „Ostanite u Jerusalimu i čekajte ono što vam je Otac obećao.“ Ali oni nisu shvatili šta je to značilo. Zato su ga pitali: „Da li ćeš sada postati kralj Izraela?“ On im je odgovorio: „Još nije došlo vreme koje je Jehova odredio da postanem kralj. Uskoro će vam sveti duh dati snagu i bićete moji svedoci. Propovedajte u Jerusalimu, Judeji, Samariji i sve do dalekih zemalja.“

Tada je Isus otišao na nebo i oblak ga je zaklonio od njihovih pogleda. Gledali su u nebo, ali ga više nisu videli.

Učenici su sišli s Maslinske gore i otišli u Jerusalim. Redovno su se sastajali u jednoj sobi i molili se. Čekali su da im Isus da uputstva šta treba dalje da rade.

„Ova dobra vest o kraljevstvu propovedaće se po celom svetu za svedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj“ (Matej 24:14)

Saznajte više

ISUS — PUT, ISTINA I ŽIVOT

Pojavljivanja pre Pedesetnice

Nakon svog uskrsenja, a pre uzlaska na nebo, Isus je više puta istakao šta će učenici dobiti i kako da to koriste.