Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Ko danas vrši Jehovinu volju?

 9. DEO

Koji je najbolji način da se pripremimo za sastanke?

Koji je najbolji način da se pripremimo za sastanke?

Kambodža

Ukrajina

Ako proučavate Bibliju s nekim Jehovinim svedokom, verovatno se trudite da unapred pregledate materijal koji ćete proučavati. Skupštinski sastanci će vam više koristiti kada to isto učinite pre nego što dođete na neki od njih. Najviše koristi ćemo imati ako steknemo naviku da se dobro pripremamo za sastanke.

Odredite kada i gde ćete proučavati. Kada se najbolje koncentrišete? Rano ujutru, pre nego što započnete radni dan, ili kasnije uveče, kad vaša deca odu na spavanje? Čak i ako ne možete da izdvojite mnogo vremena za proučavanje, odredite koliko će to biti i trudite se da vas u tom periodu ništa ne ometa. Potražite neko mirno mesto i isključite radio, televizor i mobilni telefon. Pomolite se pre nego što počnete jer će vam to pomoći da ne mislite na probleme koje možda imate već da se usredsredite na Božju Reč (Filipljanima 4:6, 7).

Podvucite važne misli u gradivu i pripremite se da učestvujete na sastanku. Počnite tako što ćete ukratko pogledati o kojoj temi je reč. Razmislite o naslovu članka ili poglavlja, o tome kako su podnaslovi povezani s tom temom i obratite pažnju na slike i pitanja za ponavljanje koja ističu glavne misli. Zatim pročitajte odlomak po odlomak i potražite odgovore na postavljena pitanja. U Bibliji pronađite i pročitajte stihove koji su navedeni i razmislite o tome kako se oni odnose na gradivo koje razmatrate (Dela apostolska 17:11). Kada u odlomku pronađete odgovor, podvucite ključne reči ili fraze koje će vam tokom sastanka pomoći da ga se setite. A zatim na sastanku, ako želite, podignite ruku i dajte kratak odgovor svojim rečima.

Razmatrajući različite teme o kojima se govori na sastancima, dodavaćete nove misli u vašu ’riznicu‘ biblijskog znanja (Matej 13:51, 52).

  • Koju naviku možete steći što se tiče pripreme za sastanke?

  • Kako se možete pripremiti da komentarišete na sastanku?