Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 17. DEO

Kako nam pomažu pokrajinski nadglednici?

Kako nam pomažu pokrajinski nadglednici?

Malavi

Sastanak za službu propovedanja

Služba propovedanja

Sastanak sa starešinama

U grčkom delu Svetog pisma često se spominju Varnava i apostol Pavle. Oni su služili kao putujući nadglednici i posećivali su skupštine u prvom veku. Zašto su to radili? Bili su istinski zainteresovani za dobrobit svoje duhovne braće i sestara. Apostol Pavle je rekao da želi da se ’vrati i poseti braću‘ da vidi kako su. Bio je spreman da prevali stotine kilometara da bi ih video i ohrabrio (Dela apostolska 15:36). Istu takvu želju imaju i naši putujući nadglednici.

Dolaze da nas ohrabre. Svaki pokrajinski nadglednik je zadužen za otprilike 20 skupština. Dva puta godišnje u svakoj od njih provede po nedelju dana. Od ove iskusne braće, kao i od njihovih žena, ukoliko su oženjeni, možemo mnogo toga naučiti. Oni žele da se upoznaju i sa mladima i sa starima, i rado idu s nama u službu propovedanja i kod osoba s kojima proučavamo Bibliju. Ovi nadglednici zajedno sa starešinama posećuju suvernike, a na sastancima i većim skupovima trude se da nas ohrabre svojim govorima (Dela apostolska 15:35).

Zainteresovani su za sve nas. Pokrajinski nadglednici su veoma zainteresovani za duhovnu dobrobit svake skupštine. Održavaju sastanke sa starešinama i slugama pomoćnicima da bi videli kako skupština napreduje i da bi im dali praktične savete kako da ispunjavaju svoje odgovornosti. Pomažu pionirima da budu produktivni u službi, žele da upoznaju osobe koje su nam se nedavno priključile i da vide kako duhovno napreduju. Sva ta braća se zaista troše kao naši ’saradnici koji nam služe na dobro‘ (2. Korinćanima 8:23). Treba da oponašamo njihovu veru i odanost Bogu (Jevrejima 13:7).

  • S kojom svrhom pokrajinski nadglednici posećuju skupštine?

  • Kako vam može koristiti njihova poseta?