Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Ko danas vrši Jehovinu volju?

 26. DEO

Kako možemo pomoći u održavanju naše Dvorane Kraljevstva?

Kako možemo pomoći u održavanju naše Dvorane Kraljevstva?

Estonija

Zimbabve

Mongolija

Portoriko

Svaka Dvorana Kraljevstva Jehovinih svedoka nosi Božje sveto ime. Zato smatramo čašću i važnim delom naše svete službe to što lično možemo doprineti tome da naša dvorana bude čisto, pristojno i dobro održavano mesto. U tome svi možemo imati udela.

Učestvujte u čišćenju posle sastanka. Braća i sestre posle svakog sastanka čiste Dvoranu Kraljevstva. Jednom nedeljno se obavlja detaljnije čišćenje. Jedan starešina ili sluga pomoćnik organizuje posao i zatim proverava da li je urađeno sve što je isplanirano. U zavisnosti od potreba, braća i sestre usisavaju i čiste pod, brišu prašinu, sređuju stolice, čiste i dezinfikuju toalete, peru prozore i ogledala, iznose smeće ili čiste dvorište. Barem jednom godišnje obavlja se generalno čišćenje. I deca mogu pomoći oko nekih poslova i tako naučiti da cene mesto gde slavimo Jehovu (Propovednik 5:1).

Ponudite se da pomognete oko neophodnih popravki. Svake godine se vrši detaljna provera Dvorane Kraljevstva, spolja i iznutra. Na osnovu toga se obavljaju neophodne popravke da bi dvorana i dalje ostala u dobrom stanju, a time se izbegavaju i nepotrebni troškovi (2. Letopisa 24:13; 34:10). Dvorana Kraljevstva treba da bude čisto i dobro održavano mesto jer je takvo mesto dostojno našeg Boga. Učešćem u obavljanju tih poslova pokazujemo koliko volimo Jehovu i koliko cenimo mesto na kome ga slavimo (Psalam 122:1). Sve to ostavlja dobar utisak na ljude u okruženju (2. Korinćanima 6:3).

  • Zašto ne smemo zanemariti mesto gde slavimo Jehovu?

  • Šta sve obuhvata održavanje Dvorane Kraljevstva?