Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 8. DEO

Zašto se lepo oblačimo za naše sastanke?

Zašto se lepo oblačimo za naše sastanke?

Island

Meksiko

Gvineja Bisao

Filipini

Da li ste na slikama u ovoj brošuri primetili da su Jehovini svedoci lepo obučeni za svoje skupštinske sastanke? Zašto obraćamo posebnu pažnju na odevanje i celokupan izgled?

Time pokazujemo poštovanje prema našem Bogu. Tačno je da Bog ne gleda na našu spoljašnjost (1. Samuilova 16:7). Međutim, kada se sastajemo da bismo ga slavili, mi iskreno želimo da pokažemo poštovanje i prema njemu i prema našim suvernicima. Ako bismo morali da se pojavimo na nekom sudu, sigurno bismo se postarali da svojim izgledom pokažemo da poštujemo taj sud. Slično tome, svojim izgledom na sastancima pokazujemo da poštujemo ’Sudiju cele zemlje‘, Jehovu Boga, i mesto na kome ga slavimo (Postanak 18:25).

Time pokazujemo po kojim načelima živimo. Sveto pismo podstiče hrišćane da u odevanju budu ’skromni i razboriti‘ (1. Timoteju 2:9, 10). Skromnost u oblačenju znači da ne nosimo odeću koja je upadljiva, uska ili izazovna. Isto tako, razboritost nam pomaže da odaberemo odeću koja nije i suviše ležerna niti ekstravagantna. Ova načela ipak ostavljaju dovoljno prostora za veliku raznolikost što se tiče ličnog izbora. Svojim prijatnim izgledom, bez ijedne jedine reči možemo ’ukrasiti učenje našeg Spasitelja‘ i ’proslaviti Boga‘ (Titu 2:10; 1. Petrova 2:12). Lepim oblačenjem na sastancima utičemo na to kako drugi gledaju na našu religiju.

Srdačno vas pozivamo da dođete u Dvoranu Kraljevstva, bez obzira na to kakav je vaš trenutni stil odevanja. Ne moramo nositi skupu ni modernu odeću da bismo izgledali pristojno i uredno.

  • Da li je važno kako se oblačimo kad dolazimo na naše sastanke na kojima slavimo Boga?

  • Kojim načelima se vodimo pri izboru odeće?