Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Ko danas vrši Jehovinu volju?

 1. DEO

Ko su Jehovini svedoci?

Ko su Jehovini svedoci?

Danska

Tajvan

Venecuela

Indija

Koliko Jehovinih svedoka poznajete? Neki od nas su možda vaše komšije, kolege na poslu ili školski drugovi. A možda ste s nekima od nas i razgovarali o nekoj temi iz Svetog pisma. Ko smo mi u stvari i zašto razgovaramo s drugima o svojim verovanjima?

Mi smo obični ljudi. Potičemo iz različitih sredina i društvenih slojeva. Neki od nas su ranije pripadali nekoj drugoj religiji, a neki uopšte nisu verovali u Boga. Međutim, pre nego što smo postali Jehovini svedoci, svi mi smo detaljno ispitali biblijska učenja (Dela apostolska 17:11). Prihvatili smo ono što smo saznali, a zatim smo sami doneli odluku da služimo Jehovi Bogu.

Proučavamo Sveto pismo. Kao i svi drugi ljudi, i mi imamo probleme i neke svoje mane. Ali život nam je bolji zahvaljujući tome što se trudimo da u svakodnevnom životu primenjujemo načela iz Svetog pisma (Psalam 128:1, 2). To je jedan od razloga zbog čega govorimo drugima o onome što smo saznali iz te knjige.

Živimo po Božjim merilima. Ta merila, izložena u Svetom pismu, pozitivno utiču na nas, podstiču nas da poštujemo druge i da razvijamo osobine kao što su poštenje i dobrota. Pored toga, doprinose tome da budemo korisni članovi društva, da imamo stabilne porodice koje se drže visokih moralnih merila. Budući da smo uvereni da „Bog nije pristran“, pripadamo međunarodnoj porodici koja je ujedinjena istim verovanjima i u kojoj nema nacionalnih niti političkih podela. Iako smo obični ljudi, mi smo ipak po mnogo čemu jedinstveni (Dela apostolska 4:13; 10:34, 35).

  • Po čemu se Jehovini svedoci ne razlikuju od drugih ljudi?

  • Koji sistem vrednosti imaju Jehovini svedoci zahvaljujući proučavanju Svetog pisma?