Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Ko danas vrši Jehovinu volju?

 10. DEO

Šta je porodično proučavanje?

Šta je porodično proučavanje?

Južna Koreja

Brazil

Australija

Gvineja

Kako u prošlosti, tako i danas, Jehova želi da članovi svake porodice provode vreme zajedno, kako bi postali prisniji s njim i jedni s drugima (Ponovljeni zakoni 6:6, 7). Zato Jehovini svedoci svake sedmice izdvajaju vreme da bi u opuštenoj atmosferi, u krugu porodice, razgovarali o duhovnim stvarima u skladu sa svojim potrebama. Čak i ako živite sami, to vreme može biti dobra prilika da po sopstvenom izboru proučavate nešto iz Biblije.

To je vreme da se približite Jehovi. „Približite se Bogu, i on će se približiti vama“ (Jakovljeva 4:8). Jehovu ćemo još bolje upoznati kada sa stranica njegove pisane Reči saznamo detalje o njegovim osobinama i postupcima. Jednostavan način da započnete porodično proučavanje može biti da naglas čitate Bibliju, možda prema sedmičnom rasporedu za sastanak Hrišćanski život i služba propovedanja. Svaki član porodice može da pročita po jedan deo, a zatim svako može da prokomentariše šta je novo saznao.

To je vreme da se zbližite sa članovima porodice. Porodično proučavanje Biblije doprinosi tome da veze između muža i žene, kao i između roditelja i dece, budu sve jače. To treba da bude prilika kojoj će se svi radovati. U zavisnosti od uzrasta dece, roditelji treba da izaberu neke praktične teme o kojima će razgovarati, pri čemu možda mogu koristiti članke iz Stražarske kule i Probudite se! ili sa našeg veb-sajta jw.org. Možete razgovarati o nekom problemu koji deca imaju u školi i o tome kako da ga reše. Zašto ne pogledate neku emisiju na našoj televiziji (tv.jw.org) i zatim porazgovarate o tome? Možete vežbati pesme koje će se pevati na sastancima te sedmice i pripremiti neko malo posluženje posle porodičnog proučavanja.

To vreme koje svake sedmice izdvajate da biste zajedno slavili Jehovu pomoći će svima u porodici da uživaju u proučavanju Božje Reči, a Jehova će sigurno blagosloviti vaš trud (Psalam 1:1-3).

  • Zašto izdvajamo vreme za porodično proučavanje?

  • Kako se roditelji mogu potruditi da tokom porodičnog proučavanja svima bude prijatno?