Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Ko danas vrši Jehovinu volju?

 12. DEO

Kako je organizovano naše delo propovedanja?

Kako je organizovano naše delo propovedanja?

Španija

Belorusija

Hongkong

Peru

Isus je nešto pre svoje smrti rekao: „Ova dobra vest o kraljevstvu propovedaće se po celom svetu za svedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj“ (Matej 24:14). Ali kako će se to delo propovedanja obaviti u svetskim razmerama? Po uzoru na ono što je Isus radio dok je bio na zemlji (Luka 8:1).

Trudimo se da pronađemo ljude kod kuće. Isus je poučio svoje učenike da propovedaju dobru vest od kuće do kuće (Matej 10:11-13; Dela apostolska 5:42; 20:20). Ti propovednici u prvom veku dobili su područja na kojima će propovedati (Matej 10:5, 6; 2. Korinćanima 10:13). Slično je i danas. Naše delo propovedanja je dobro organizovano i svaka skupština ima svoje područje. Zahvaljujući tome možemo izvršiti Isusovu zapovest da „propovedamo narodu i da temeljno svedočimo“ (Dela apostolska 10:42).

Svedočimo ljudima gde god ih ima. Isus nam je ostavio primer i time što je svedočio na javnim mestima, recimo pored mora ili na gradskim bunarima (Marko 4:1; Jovan 4:5-15). I mi se trudimo da razgovaramo s ljudima o Bibliji gde god je to moguće — na ulici, na njihovim radnim mestima, u parkovima ili preko telefona. Kad imamo priliku, svedočimo i našim komšijama, kolegama na poslu, školskim drugovima i rođacima. Zahvaljujući takvom trudu milioni ljudi širom sveta mogu čuti „dobru vest o spasenju“ (Psalam 96:2).

Imate li na umu nekoga kome biste želeli da prenesete dobru vest o Božjem Kraljevstvu i da mu objasnite kako ona može uticati na njegovu budućnost? Tu poruku koja uliva nadu nemojte zadržati samo za sebe. Prenesite je drugima čim vam se ukaže prilika za to!

  • Koja „dobra vest“ se mora propovedati?

  • Kako Jehovini svedoci oponašaju Isusa u službi propovedanja?