Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Ko danas vrši Jehovinu volju?

 27. DEO

Kako nam može koristiti biblioteka u Dvorani Kraljevstva?

Kako nam može koristiti biblioteka u Dvorani Kraljevstva?

Izrael

Češka

Benin

Kajmanska ostrva

Da li biste voleli da istražite neke teme kako biste obogatili svoje znanje o Bibliji? Da li vas posebno zanima neki biblijski stih ili neka ličnost, neko mesto ili nešto drugo što se spominje u Bibliji? Ili se možda pitate da li vam Božja Reč može pomoći u nekim vašim problemima? Predlažemo vam da posetite biblioteku u Dvorani Kraljevstva.

U njoj ima korisnih publikacija. Verovatno nemate sve publikacije Jehovinih svedoka koje su štampane na vašem jeziku. Ali u biblioteci u Dvorani Kraljevstva možete pronaći većinu publikacija koje su objavljene u skorije vreme. U toj biblioteci se verovatno nalazi nekoliko različitih prevoda Biblije, neki dobar rečnik i drugi korisni priručnici. Pre i posle sastanka možete slobodno koristiti biblioteku. Ukoliko u biblioteci postoji kompjuter, na njemu je verovatno biblioteka publikacija na CD-u (Watchtower Library). To je program koji sadrži veliku zbirku naših publikacija koje je lako pretraživati po temama, pojmovima ili biblijskim stihovima.

Korisna je za one koji imaju zadatke u okviru sastanka Život i služba. Ukoliko imate neki zadatak u okviru ovog sastanka, ova biblioteka će vam dobro doći kod pripreme. Nadglednik ovog sastanka je zadužen za biblioteku i stara se za to da se u njoj nađu najnovije publikacije i da budu uredno složene. On ili osoba s kojom proučavate Bibliju može vam pokazati kako da pronađete potrebne informacije. Međutim, knjige se ne smeju iznositi iz Dvorane Kraljevstva. Naravno, na njima ništa ne pišemo i pazimo da ih ne oštetimo.

U Bibliji se kaže da „znanje o Bogu“ možemo naći samo ako spremno tragamo za njim „kao za skrivenim blagom“ (Poslovice 2:1-5). Svoju potragu možete započeti u biblioteci u Dvorani Kraljevstva.

  • Koje se korisne publikacije nalaze u biblioteci u Dvorani Kraljevstva?

  • Ko vam može pomoći da u toj biblioteci pronađete ono što vam treba?