Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Ko danas vrši Jehovinu volju?

Šta je Božja volja?

Šta je Božja volja?

Bog želi da zauvek živimo u miru i sreći u raju na zemlji!

Međutim, možda se pitate kako je to uopšte moguće. Sveto pismo kaže da će se to ostvariti posredstvom Božjeg Kraljevstva, a Bog želi da svi saznaju za to Kraljevstvo i za njegovu nameru s ljudima (Psalam 37:11, 29; Isaija 9:7).

Bog želi da nam bude dobro.

Baš kao što dobar otac želi svojoj deci sve najbolje, tako i naš nebeski Otac želi da zauvek budemo srećni (Isaija 48:17, 18). On nam garantuje da „onaj ko vrši Božju volju ostaje zauvek“ (1. Jovanova 2:17).

Bog želi da živimo po njegovim merilima.

Sveto pismo kaže da naš Stvoritelj želi da nas ’poučava svojim putevima‘ da bismo mogli da ’hodimo njegovim stazama‘ (Isaija 2:2, 3). On je izabrao „narod za svoje ime“ koji će širom sveta objavljivati njegovu volju (Dela apostolska 15:14).

Bog želi da mu ujedinjeno služimo.

Oni koji služe Jehovi ne dozvoljavaju da različitosti koje postoje naprave razdor među njima već su ujedinjeni u istinskoj ljubavi (Jovan 13:35). Ko danas poučava muškarce i žene širom sveta kako da ujedinjeno služe Bogu? Pozivamo vas da to saznate pomoću ove brošure.

 

Saznajte više

BIBLIJSKI KURS

Kako izgleda proučavanje Svetog pisma?

Jehovini svedoci su širom sveta poznati po tome što besplatno proučavaju Sveto pismo s drugima. Pogledajte kako to izgleda.

BIBLIJSKI KURS

Zašto proučavati Sveto pismo?

Sveto pismo pomaže milionima ljudi iz celog sveta da pronađu odgovore na najvažnija životna pitanja. Da li biste i vi to želeli?

Šta Biblija zaista naučava?

Šta će Bog učiniti za ljude?

Da li će Bog ostvariti svoju nameru da na zemlji bude raj? Kada će to biti?