Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 15. DEO

Zašto je dobro da nastavite s proučavanjem Božje Reči?

Zašto je dobro da nastavite s proučavanjem Božje Reči?

1. Kako će to koristiti vama?

Verujemo da vas je ovaj pregled osnovnih biblijskih učenja približio Jehovi. Da bi vaša ljubav prema njemu rasla, treba je negovati (1. Petrova 2:2). Vaša nada u večni život zavisi od toga da li ćete nastaviti da proučavate Božju Reč kako biste se približili Bogu. Pročitajte Jovana 17:3 i Judinu 21.

Što više budete znali o Bogu, to će vaša vera biti jača. Vera će vam pomoći da ugodite Bogu (Jevrejima 11:1, 6). Podstaći će vas da se pokajete za prošle grehe i promenite svoj način života nabolje. Pročitajte Dela apostolska 3:19.

2. Kako vaše znanje o Bogu može koristiti drugima?

U molitvi možete reći Jehovi da želite zauvek da mu služite

Svi volimo da prenosimo dobre vesti i prirodno je da ćete i vi poželeti da ispričate drugima ono što ste saznali. Tokom proučavanja Svetog pisma, naučićete kako da pomoću njega objasnite drugima zašto verujete u Jehovu i dobru vest. Pročitajte Rimljanima 10:13-15.

Većina ljudi o dobroj vesti najpre razgovara s prijateljima i rođacima. Budite taktični. Nemojte im reći da su njihova verovanja pogrešna, već im govorite o Božjim obećanjima. Takođe imajte na umu da vaše lepo ponašanje uglavnom ostavlja mnogo jači utisak od onoga što kažete. Pročitajte 2. Timoteju 2:24, 25.

3. Koliko bliski možete biti s Bogom?

Proučavanje Božje Reči pomoći će vam da razvijete i ojačate svoju veru. S vremenom možete postati veoma bliski s Jehovom i on će vam biti poput oca. Pročitajte 2. Korinćanima 6:18.

 4. Kako možete i dalje napredovati?

Da biste stekli duhovnu zrelost, važno je da nastavite s  proučavanjem Božje Reči (Jevrejima 5:13, 14). Jehovini svedoci će rado proučavati Bibliju s vama pomoću knjige Šta Biblija zaista naučava? Što više budete upoznavali Božju Reč, život će vam biti ispunjeniji. Pročitajte Psalam 1:1-3; 73:27, 28.

Dobra vest potiče od srećnog Boga, Jehove. Prijateljstvo s njegovim narodom približiće vas njemu (Jevrejima 10:24, 25). Podstičemo vas da se i dalje trudite da ugodite Jehovi, jer je to put ka pravom, večnom životu. Učenje o Bogu i sticanje njegovog prijateljstva najbolje je što možete činiti. Pročitajte 1. Timoteju 1:11; 6:19.