Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 3. LEKCIJA

Ti treba da učiš o Bogu

Ti treba da učiš o Bogu

Da bi bio Božji prijatelj, ti treba da učiš o njemu. Da li tvoji prijatelji znaju kako se zoveš i da li te zovu po imenu? Naravno. I Bog želi da znaš kako se on zove i da ga zoveš po imenu. Bog se zove Jehova (Psalam 83:19; Matej 6:9). Takođe moraš da naučiš šta on voli, a šta ne voli. Treba da znaš ko su mu prijatelji, a ko neprijatelji. Potrebno je vreme da bi nekoga upoznao. Biblija kaže da je mudro da izdvojiš vreme da učiš o Jehovi (Efešanima 5:15, 16).

Božji prijatelji rade ono što se njemu dopada. Razmisli malo o svojim prijateljima. Ako se loše ophodiš prema njima i radiš nešto što oni mrze, hoće li oni i dalje biti tvoji prijatelji? Naravno da neće! Isto tako, ako želiš da budeš Božji prijatelj, treba da radiš ono što se njemu dopada (Jovan 4:24).

Ne vode sve religije do prijateljstva s Bogom. Isus, Božji najbliži prijatelj, govorio je o dva puta. Jedan put je širok, i na njemu ima puno ljudi. Taj put vodi u propast. Drugi put je tesan, i njime ide malo ljudi. Taj put vodi u večni život. To znači da ako želiš da budeš u prijateljstvu s Bogom, moraš da naučiš da ga obožavaš na ispravan način (Matej 7:13, 14).