Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Božje Kraljevstvo vlada!

Levo: policajac hapsi objavitelja zbog propovedanja, Ajndhoven, Holandija, 1945; desno: Da li je u tvojoj zemlji pravo na propovedanje zakonski priznato?

 4. DEO

Pobede Kraljevstva — zakonsko potvrđivanje prava na propovedanje

Pobede Kraljevstva — zakonsko potvrđivanje prava na propovedanje

 U SLUŽBI od kuće do kuće, počinješ prijatan razgovor sa stanarem. Tvoj saradnik primećuje da se iza vas zaustavlja policijski automobil. Iz njega izlazi policajac i kreće prema vama. „Jeste li vi oni što idu od kuće do kuće i pričaju o Bibliji?“, pita on. „Neko vas je prijavio.“ S poštovanjem razgovarate s njim i kažete da ste Jehovini svedoci. Šta će se zatim desiti?

To u velikoj meri zavisi od prošlosti. Kakav je stav prema Svedocima tokom godina imala vlada tvoje zemlje? Kako je danas? Da li se uvažava verska sloboda? Ako je tako, tome su verovatno mnogo doprineli tvoji suvernici koji su se decenijama neumorno zalagali za ’odbranu i zakonsko potvrđivanje prava na propovedanje dobre vesti‘ (Fil. 1:7). Kakva god da je situacija u tvojoj zemlji, razmišljanje o pravnim pobedama Jehovinih svedoka ojačaće ti veru. U ovom delu ćemo osmotriti neke od tih izuzetnih događaja. Naše pobede su upečatljiv dokaz da Kraljevstvo stvarno vlada, jer svojom snagom ne bismo ostvarili takva dostignuća!

U OVOM DELU

13. POGLAVLJE

Objavitelji Kraljevstva izlaze pred sud

U današnje vreme neke sudije imaju isto gledište kao uvaženi učitelj zakona Gamalilo.

14. POGLAVLJE

Odani isključivo Božjoj vlasti

Jehovini svedoci su se zbog svoje političke neutralnosti suočili s „rekom“ progonstva, ali dobili su pomoć iz neočekivanog izvora.

15. POGLAVLJE

Borba za slobodu veroispovesti

Božji narod se bori za svoje pravo da poštuje zakon — zakon Božjeg Kraljevstva.