Da li bi voleo da u iskušenjima ostaneš veran Bogu, kao Danilo? Danilu je dalo snagu to što je marljivo proučavao Božju Reč, uključujući i proročanstva koja nije bilo lako razumeti (Da 9:2). Marljivo proučavanje Biblije ti može pomoći da ostaneš veran Bogu. Kako? Ono će ti ojačati veru da će se Božja obećanja ispuniti (IN 23:14). Doprineće tome da još više zavoliš Boga, a tada ćeš imati snage da postupaš ispravno (Ps 97:10). Ali možda se pitaš odakle da počneš. Evo nekih predloga.

  • Šta bi mogao da proučavaš? Važno je da se dobro pripremaš za sastanke. Nedeljno čitanje Biblije će ti više značiti ako izdvojiš vreme da istražiš stihove koji ti nisu bili jasni. Pored toga, neki su odlučili da saznaju nešto više o biblijskim proročanstvima, plodovima duha, misionarskim putovanjima apostola Pavla ili o Jehovinim delima stvaranja. Ako ti nešto iz Biblije nije jasno, zapiši to i istraži sledeći put kada budeš proučavao.

  • Kako da dođeš do odgovora? O tome govori kratak film Alatke za pronalaženje duhovnog blaga. Na primer, koristeći te alatke pokušaj da saznaš koje svetske sile su predstavljene zverima u sedmom poglavlju Danila.

  • Koliko vremena da tome posvetiš? Da bismo bili zdravi u duhovnom pogledu, važno je da redovno proučavamo. U početku to može biti u nekim kraćim intervalima, ako ti je tako lakše, a onda se to vreme postepeno može produžavati. Proučavanje Božje Reči je kao traganje za skrivenim blagom — kad ga jednom nađeš, više nećeš želeti da prestaneš s potragom! (Psl 2:3-6). Tvoja želja za znanjem iz Božje Reči će rasti i tako će ti preći u naviku da proučavaš Bibliju (1Pe 2:2).

ŠTA PREDSTAVLJAJU ZVERI IZ SEDMOG POGLAVLJA DANILOVOG PROROČANSTVA?

DODATNO PITANJE:

Kako su se ispunile reči iz Danila 7:8, 24?

ZA SLEDEĆI PUT:

Šta predstavljaju zveri iz 13. poglavlja Otkrivenja?