Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 HRIŠĆANSKI ŽIVOT

Neka osete da su dobrodošli

Neka osete da su dobrodošli

Srdačno dočekaj svakoga ko dođe na sastanak — kako one koji su prvi put tu tako i one koje poznaješ već duže vreme (Ri 15:7; Jev 13:2). Na primer, možda na sastanak dođe neki naš suvernik iz druge države ili neko ko je neaktivan i nije bio na sastanku već više godina. Kako bi se ti osećao da si na njihovom mestu? Zar ti ne bi značilo da te braća toplo dočekaju? (Mt 7:12). Zašto se onda ne bi potrudio da prođeš dvoranom pre i posle sastanka kako bi se pozdravio s drugima? Time ćeš doprineti srdačnoj atmosferi i na najbolji način ćeš predstaviti Boga čije ime nosiš (Mt 5:16). Naravno, uglavnom ne možemo da stignemo sa svima da porazgovaramo. Ali ako svako od nas učini svoj deo i priđe nekome, svi će se osećati dobrodošlo. *

Treba da budemo gostoljubivi uvek, a ne samo u posebnim prilikama, kao na primer na Spomen-svečanosti. Oni koji prvi put prisustvuju našim sastancima treba da osete ljubav koja vlada među pravim hrišćanima. To u njima može probuditi želju da zajedno s nama služe Jehovi (Jv 13:35).

^ odl. 3 Kada je reč o isključenima i onima koji su istupili, biblijska načela su jasna — ne treba ih pozdravljati ni na sastancima (1Ko 5:11; 2Jv 10).