Jehovini svedoci veruju da je Sveto pismo „nadahnuto od Boga i korisno“ (2. Timoteju 3:16). Ono pomaže ljudima da upoznaju Boga i da vode kvalitetniji život.

Na primer, u Svetom pismu se kaže: „Jedino [si] ti, kome je ime Jehova, Svevišnji nad celom zemljom“ * (Psalam 83:18). Zato Svedoci veruju da je Jehova jedini pravi Bog i žele da i drugi saznaju za njegovo ime (Isaija 43:10-12).

Kao hrišćani, oni veruju da je Isus, „Sin Božji“, * došao na zemlju i postao Mesija (Jovan 1:34, 41; 4:25, 26). Kasnije je umro, a zatim uskrsnuo i vratio se na nebo (1. Korinćanima 15:3, 4). S vremenom je postao Kralj Božjeg Kraljevstva (Otkrivenje 11:15). To je vlast koja zaista postoji i koja će celu zemlju pretvoriti u raj (Danilo 2:44). U Bibliji piše: „Krotki će posedovati zemlju, i uživaće u izobilju mira“ (Psalam 37:11, 29).

„Oni veruju da im se Bog obraća preko Biblije. Kad god naiđu na neki problem u životu, oni rešenje traže u Božjoj Reči [...] Za njih je Božja Reč još uvek živa.“ (katolički sveštenik Benjamin Čerajat, nemački list Münsterländische Volkszeitung)

Jehovini svedoci veruju da su saveti iz Svetog pisma i danas korisni (Isaija 48:17, 18). Zato se drže onoga što stoji u njemu. Na primer, pošto Sveto pismo kaže da treba izbegavati sve ono što može uprljati naš um i naše telo, oni ne puše i ne drogiraju se (2. Korinćanima 7:1). Takođe ne rade ono što se direktno osuđuje u Bibliji i zato se ne opijaju, ne kradu i ne upuštaju se u nemoralne odnose (1. Korinćanima 6:9-11).

^ odl. 4 U mnogim biblijskim prevodima na srpskom jeziku koristi se titula „Gospod“ umesto Božjeg vlastitog imena, Jehova. Videti fusnotu za Postanje 2:5 u prevodu dr Luje Bakotića.

^ odl. 5 Biblija ukazuje na Isusa i kao na „jedinorođenog Sina Božjeg“ zato što je Jehova Bog jedino njega direktno stvorio (Jovan 3:18). On je stvoren pre svega drugog (Kološanima 1:13-15).