Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  april 2015.

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Kakva budućnost očekuje čovečanstvo?

Da li je moguće društvo u kom svi vole jedni druge?

Nema sumnje da će ljudi i dalje napredovati na polju nauke. Ali da li će uspeti da stvore društvo u kom će svi iskreno voleti jedni druge? Neće. Današnji svet je prožet sebičnošću i pohlepom. Međutim, Bog za ljude namerava nešto bolje. (Pročitajte 2. Petrovu 3:13.)

U Svetom pismu se kaže da će u budućnosti postojati ljudsko društvo u kom će svi voleti jedni druge. Svet će biti mirno i bezbedno mesto za život pošto niko više neće nanositi zlo drugima. (Pročitajte Miheja 4:3, 4.)

Kako će sebičnost biti uklonjena?

Prvi čovek je bio savršen i u njemu nije bilo ni trunke sebičnosti. Ali izgubio je savršenstvo zato što je namerno bio neposlušan Bogu. Od njega smo svi nasledili sklonost ka sebičnosti. Međutim, Bog će preko Isusa vratiti savršenstvo ljudima. (Pročitajte Rimljanima 7:21, 24, 25.)

U skladu s Božjom voljom, Isus je dao svoj život kako bi uklonio posledice do kojih je dovela neposlušnost prvog čoveka (Rimljanima 5:19). Na taj način je omogućio ljudima predivnu budućnost. U tom novom svetu niko više neće naginjati ka sebičnosti, niti će činiti zlo. (Pročitajte Psalam 37:9-11.)