Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  januar 2015.

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Na osnovu čega mnogi zaključuju da postoji Stvoritelj?

Zar život nije nešto čudesno?

Pre oko 3 000 godina, jedan pesnik je napisao: „Pun sam strahopoštovanja što sam tako divno stvoren“ (Psalam 139:14). Da li se i vi divite kada pomislite na to da se novorođenče razvije od jedne jedine ćelije? Mnogi zaslugu za sav život na zemlji pripisuju Stvoritelju. (Pročitajte Psalam 139:13-17 i Jevrejima 3:4.)

Onaj ko je stvorio svemir i učinio zemlju podesnom za život takođe je stvorio i sam život (Psalam 36:9). On nije ostao nepoznat, već se otkrio ljudima. (Pročitajte Isaiju 45:18.)

Da li smo nastali od životinja?

Naše telo ima mnoge sličnosti s telom nekih životinja. To je logično, jer je Stvoritelj i ljude i životinje stvorio za život na zemlji. On prvog čoveka nije stvorio od životinje, već od zemaljskog praha. (Pročitajte Postanak 1:24; 2:7.)

Ljudi se od životinja razlikuju na dva važna načina. Kao prvo, imaju sposobnost da upoznaju, zavole i poštuju Stvoritelja. Kao drugo, stvoreni su da večno žive. Međutim, danas svi umiremo, zato što se prvi čovek pobunio protiv Stvoritelja. (Pročitajte Postanak 1:27; 2:15-17.)