Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  oktobar 2014.

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Zašto da se molimo da dođe Božje Kraljevstvo?

Da li biste želeli da saznate više o Božjem Kraljevstvu i o tome šta će ono učiniti?

Božje Kraljevstvo vlada s neba. Ono će uspostaviti mir i pravdu na zemlji i zato je Isus rekao svojim učenicima da se mole da ono dođe. Nijedna ljudska vlast ne može da iskoreni nasilje, nepravdu ni bolest, ali Božje Kraljevstvo može i to će i učiniti. Jehova Bog je izabrao svog Sina, Isusa Hrista, da bude Kralj tog Kraljevstva. Takođe je izabrao neke od Isusovih učenika da budu suvladari s njim. (Pročitajte Luku 11:2; 22:28-30.)

Uskoro će Božje Kraljevstvo preduzeti nešto protiv onih koji se suprotstavljaju Bogu kao vladaru. Stoga molitva da dođe Božje Kraljevstvo predstavlja molbu da Božja vlast zameni sve ljudske vlasti. (Pročitajte Danila 7:13, 14 i Otkrivenje 11:15, 18.)

Šta će Božje Kraljevstvo učiniti za ljude?

Isus je najbolji Kralj jer saoseća s ljudima. Kao Božji Sin, on takođe ima moć da izbavi sve koji se obraćaju Bogu za pomoć. (Pročitajte Psalam 72:8, 12-14.)

Blagoslove Božjeg Kraljevstva će doživeti svi koji se iskreno mole da ono dođe i koji žive u skladu s Božjom voljom. Sigurno će vam koristiti ako saznate više o tome šta Biblija kaže o Božjem Kraljevstvu. (Pročitajte Luku 18:16, 17 i Jovana 4:23.)