Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  oktobar 2014.

 S NASLOVNE STRANE | BOŽJE KRALJEVSTVO — ŠTA ĆE UČINITI ZA VAS?

Božje Kraljevstvo — da li je važno i za vas?

Božje Kraljevstvo — da li je važno i za vas?

U prethodnim člancima ste verovatno zapazili da je Božje Kraljevstvo veoma važno za Jehovine svedoke. A možda su vam i privukli pažnju neki od budućih blagoslova Božjeg Kraljevstva. Međutim, možda se pitate da li su ta obećanja previše lepa da bi bila istinita.

Mudro je što ste oprezni umesto da odmah poverujete u sve što čujete (Poslovice 14:15). Poput vas, ni stanovnici drevne Verije nisu bili lakoverni. * Oni su prihvatili dobru vest o Kraljevstvu, ali ne samo zato što im se dopalo ono što su čuli. Detaljno su istražili svete spise „da vide je li to tako“ (Dela apostolska 17:11). Drugim rečima, ispitali su da li se dobra vest koju su čuli slaže sa onim što piše u Božjoj Reči. S vremenom su se uverili da se dobra vest čvrsto zasniva na njoj.

Jehovini svedoci vas srdačno pozivaju da učinite to isto. Putem besplatnog proučavanja Svetog pisma, možete uporediti ono što Jehovini svedoci veruju o Božjem Kraljevstvu sa onim što stoji u Svetom pismu.

Osim što možete saznati više o Božjem Kraljevstvu, proučavanjem Svetog pisma možete dobiti odgovore na neka od najvažnijih životnih pitanja.

Što je najvažnije, proučavanje će vam pomoći da se ’približite Bogu‘ (Jakovljeva 4:8). Što se više budete približili Bogu, to ćete više zapažati koliko vam dobra može pružiti Božje Kraljevstvo, i to ne samo danas nego zauvek. Sam Isus je rekao u molitvi Ocu: „Da bi dobili večni život, treba da dobro upoznaju tebe, jedinog istinitog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Hrista“ (Jovan 17:3).

 

^ odl. 4 Verija je bio grad u drevnoj Makedoniji.