Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  avgust 2014.

 S NASLOVNE STRANE | DA LI JE BOGU STALO DO NAS?

Bog pazi na nas

Bog pazi na nas

„Oči [su Božje] upravljene na puteve čovečje, sve korake njegove on vidi.“ (JOV 34:21)

Što je dete mlađe, to mu je potrebno više pažnje

ZAŠTO NEKI SUMNJAJU U TO. Prema nedavnom istraživanju, izgleda da samo u našoj galaksiji postoji najmanje 100 milijardi planeta. Budući da je svemir tako velik, mnogi se pitaju: ’Zašto bi svemoćni Stvoritelj zapažao šta se dešava sa stanovnicima tako neznatne planete kao što je naša?‘

ŠTA KAŽE BOŽJA REČ. Bog nam nije dao svoju Reč, Bibliju, a onda nas zaboravio. To se vidi iz njegovih reči: „Savetovaću te, oko će moje biti na tebi“ (Psalam 32:8).

Pogledajmo primer Agare, Egipćanke koja je živela u 20. veku pre n. e. Pošto je bila drska prema svojoj gospodarici, Sari, ona je počela da je ponižava i Agara je pobegla u pustinju. Da li je Bog odbacio Agaru zbog njenih postupaka? Ne, Biblija kaže da ju je ’Jehovin anđeo našao‘. Taj anđeo ju je utešio, rekavši: „Jehova [je] čuo za tvoju nevolju.“ Agara je tada rekla Jehovi: „Ti si Bog koji vidi“ (Postanak 16:4-13).

„Bog koji vidi“ pazi i na nas. Da to prikažemo: Brižna majka mora posebno da pazi na svoju malu decu, jer što je dete mlađe, to mu je potrebno više pažnje. Slično tome, Bog posebno pazi na nas kada smo skrhani i ranjivi. „Na visini i na svetom mestu ja živim“, kaže Jehova, „ali sam sa onima koji su slomljenog i poniznog duha, da oživim duh poniznih, da oživim srce slomljenih“ (Isaija 57:15).

Pa ipak, možda se pitate: ’Kako Bog vidi mene? Da li me prosuđuje po spoljašnosti ili gleda ispod površine i zaista razume kakva sam osoba?‘