Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  avgust 2014.

 S NASLOVNE STRANE | DA LI JE BOGU STALO DO NAS?

Bog želi da mu se približimo

Bog želi da mu se približimo

„Niko ne može doći k meni ako ga ne privuče Otac.“ (JOVAN 6:44)

ZAŠTO NEKI SUMNJAJU U TO. Mnogi veruju u Boga, ali imaju utisak da je on daleko od njih. „Na Boga sam gledala samo kao na onog ko je sve stvorio“, priznaje Kristina iz Irske, koja je redovno išla u crkvu. „Ali nisam znala ništa o njemu. Nikada nisam osećala da je blizu mene.“

ŠTA KAŽE BOŽJA REČ. Čak i kad nam se čini da nema izlaza, Jehova nikada ne odustaje od nas. Isus je njegovu brigu opisao na sledeći način: „Ako neki čovek ima sto ovaca i jedna od njih zaluta, zar neće ostaviti onih devedeset i devet na gori i otići da traži onu koja luta?“ Šta učimo iz toga? „Tako ni moj Otac koji je na nebu ne želi da pogine nijedan od ovih malih“ (Matej 18:12-14).

Dakle, svaki čovek, ma kako bio mali, dragocen je Bogu. Kako Bog ’traži one koji lutaju‘? Kao što pokazuje stih na samom početku članka, Jehova privlači ljude k sebi.

Ko danas u javnosti i od kuće do kuće prenosi ljudima biblijsku poruku o Bogu?

Pogledajmo šta je činio kako bi privukao iskrene ljude. U prvom veku nove ere, on je poslao svog slugu Filipa da pođe u susret etiopskom visokom zvaničniku i objasni mu biblijsko proročanstvo koje je ovaj čitao (Dela apostolska 8:26-39). Kasnije je Bog poslao apostola Petra da pomogne rimskom zapovedniku Korneliju, koji se molio i tražio Boga (Dela apostolska 10:1-48). Bog je takođe vodio apostola Pavla i njegove saradnike do reke u blizini grada koji se zvao Filipi. Tamo su sreli ’pobožnu ženu‘ koja se zvala Lidija i „Jehova je otvorio njeno srce“ da ih sasluša (Dela apostolska 16:9-15).

U svim ovim prilikama, Jehova se pobrinuo da ga oni koji ga traže zaista i nađu. Ko danas u javnosti i od kuće do kuće prenosi ljudima biblijsku poruku o Bogu? Mnogi bi rekli: „Jehovini svedoci.“ Da li je to možda način na koji vas Bog poziva da mu se približite? Od srca vas podstičemo da se molite Bogu da vam pomogne da mu se približite. *

^ odl. 8 Pogledajte i kratak film Zašto proučavati Sveto pismo? na veb-sajtu www.jw.org.