Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  mart 2014.

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Od kakvog je značaja Isusova smrt za nas?

Kada je Bog stvorio ljude, nameravao je da oni žive večno na zemlji, da se nikada ne razbole i ne umru. Ali prvi čovek, Adam, nije bio poslušan Stvoritelju i zato je izgubio tu priliku. Pošto smo Adamovi potomci, on je na nas preneo smrt (Rimljanima 5:8, 12; 6:23). Jehova, istiniti Bog, poslao je svog Sina, Isusa, da umre i da nas otkupi od Adamovog greha. (Pročitajte Jovana 3:16.)

Isus je svojom smrću omogućio ljudima da žive večno. Kako zamišljate večni život na zemlji?

Isusova smrt nam je omogućila oproštenje greha i pružila nadu u večni život. U Bibliji se opisuje kako će izgledati život na zemlji bez starosti, bolesti i smrti. (Pročitajte Isaiju 25:8; 33:24 i Otkrivenje 21:4, 5.)

Zašto treba obeležavati Isusovu smrt?

Veče pre nego što je umro, Isus je svojim sledbenicima rekao da se sećaju njegove smrti tako što će održavati jednostavnu svečanost. Godišnje obeležavanje Isusove smrti nam pruža priliku da duboko razmišljamo o tome koliko Isus i Jehova vole ljude. (Pročitajte Luku 22:19, 20 i 1. Jovanovu 4:9, 10.)

Ove godine, godišnjica Isusove smrti obeležiće se u ponedeljak, 14. aprila, nakon zalaska sunca. Pozivamo vas da prisustvujete toj svečanosti koju će organizovati Jehovini svedoci. (Pročitajte Rimljanima 1:11, 12.)