Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 PRIBLIŽIMO SE BOGU

„Gle, sve činim novo!“

„Gle, sve činim novo!“

Da li želite dobro zdravlje i dug život za sebe i svoje najbliže? Da li biste voleli da živite u svetu bez bola, patnje i smrti? To nije samo plod mašte. Uskoro će zaista postojati jedan pravedan novi svet, jer to želi Jehova Bog. Pogledajte kako će on to ostvariti, prema Otkrivenju 21:3-5. (Pročitajte.)

[Bog] će obrisati svaku suzu s njihovih očiju“ (Otkrivenje 21:4). Ovde nije reč o suzama radosnicama ili suzama koje štite naše oči. Bog obećava da više nećemo liti suze zato što nam je teško. Bog ih neće samo obrisati već će ukloniti njihov uzrok — bol i patnju.

„Smrti više neće biti“ (Otkrivenje 21:4). Da li išta donosi toliko suza i boli kao smrt? Jehova obećava da će poslušne ljude osloboditi okova smrti. Kako? Tako što će ukloniti njen uzrok — greh koji smo nasledili od Adama (Rimljanima 5:12). On će na temelju Isusove otkupne žrtve poslušnim ljudima podariti savršenstvo. * Zatim će uništiti smrt, koja je u Bibliji nazvana poslednjim neprijateljem (1. Korinćanima 15:26). Verni ljudi će živeti onako kako je to Bog prvobitno želeo — u savršenom zdravlju, i to večno.

„Bola više neće biti“ (Otkrivenje 21:4). Šta to znači? Više neće biti mentalnog, emocionalnog i fizičkog bola, koji je posledica greha i nesavršenosti i koji danas zagorčava život milionima ljudi.

Život bez suza, smrti i bola uskoro će biti realnost. Možda se pitate: ’Ali gde će to biti? Na nebu?‘ Ne. Razmislite o sledećem. Kao prvo, to obećanje počinje rečima da je ’Božji šator među ljudima‘, a oni žive na zemlji (Otkrivenje 21:3). Kao drugo, u obećanju se govori o svetu u kom „smrti više neće biti“. Smrt nikada nije postojala na nebu, ali već dugo postoji na zemlji. Jasno je da se Božje obećanje o boljem životu odnosi na zemlju.

Bog će izbrisati sve suze koje teku zbog bola i patnje

Jehova želi da verujemo u njegovo obećanje o pravednom novom svetu. Odmah nakon što su opisani svi ovi blagoslovi, on je dao garanciju: „Gle, sve činim novo!“ i dodao: „Ove reči [su] verodostojne i istinite“ (Otkrivenje 21:5). Da li biste voleli da saznate kako vi i vaši najbliži možete biti deo srećnog naroda koji će videti ispunjenje ovog divnog Božjeg obećanja?

^ odl. 5 Više pojedinosti o Hristovoj otkupnoj žrtvi može se naći u 5. poglavlju knjige Šta Biblija zaista naučava?, koju su izdali Jehovini svedoci.