Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  oktobar 2013.

 S NASLOVNE STRANE | ZAŠTO ČITATI SVETO PISMO?

Dobra vest za sve ljude

Dobra vest za sve ljude

Isusovo uskrsenje je ojačalo veru njegovih učenika i podstaklo ih na još veću revnost. Posebno se isticao apostol Pavle, koji je putovao širom Male Azije i Sredozemlja, osnivao skupštine i jačao suvernike kako bi ostali moralno čisti i izdržali žestoko progonstvo. Uprkos svim izazovima, hrišćanstvo je cvetalo i širilo se.

I sam Pavle je doživeo progonstvo. Čak i dok je bio u zatočeništvu, jačao je suhrišćane putem poslanica u kojima su se nalazili saveti i ohrabrenje. Takođe ih je upozoravao na veliku opasnost — otpadništvo. Pod nadahnućem svetog duha, Pavle je prorekao da će se među hrišćanima pojaviti „okrutni vukovi“ koji će iznositi „iskrivljena učenja da bi odvukli učenike za sobom“ (Dela apostolska 20:29, 30).

Do kraja prvog veka, pojavilo se otpadništvo. U to vreme je apostol Jovan od uskrsnulog Isusa dobio Otkrivenje, to jest proročansku viziju o budućnosti. Kao što je Jovan napisao, nikakvo protivljenje ili lažni učitelji ne mogu sprečiti Boga da u potpunosti ostvari ono što je naumio sa zemljom i ljudima. Dobra vest o Božjem Kraljevstvu će se propovedati „svim narodima i plemenima i jezicima i narodnostima“ (Otkrivenje 14:6). Zemlja će biti pretvorena u Raj i svi koji žele da vrše Božju volju moći će da žive na njoj!

Da li i vama to zvuči kao dobra vest? Da li želite da saznate šta preko Svetog pisma Bog želi da kaže ljudima i kako nam to može koristiti danas i u budućnosti?

Možete čitati Sveto pismo onlajn na sajtu www.jw.org. Na tom sajtu možete naći i brošure Sveto pismo — koju nam poruku prenosi? i Dobre vesti iz Svetog pisma. Tu se takođe nalazi knjiga Šta Biblija zaista naučava? i druge publikacije u kojima se razmatra zašto se možemo pouzdati u Sveto pismo i kako možemo primeniti praktične savete iz te knjige u svom životu i u porodici. Više informacija možete dobiti i od Jehovinih svedoka.

(Temeljeno na Delima apostolskim; Efešanima; Filipljanima; Kološanima; Filimonu; 1. Jovanovoj i Otkrivenju.)