Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE: ZAŠTO IMA TOLIKO PATNJE? KADA ĆE NESTATI?

Ugašeno je toliko nedužnih života

Ugašeno je toliko nedužnih života

U aprilu 2013, Srbiju je potresla velika tragedija. Jedan čovek je ubio 13 osoba, uključujući i dvogodišnjeg dečaka. Najpre je ubio svoju majku i sina, a zatim nastavio da ubija komšije i rođake.

Mala Noel, iz jedne druge zemlje, bila je ljupka devojčica i volela je da crta. Jedne letnje večeri izašla je u dvorište i dok se šetala, spotakla se i upala u bazen. Utopila se dve nedelje pre nego što je napunila četiri godine.

Osamnaestogodišnja Bano, koju su prijatelji od milošte zvali Sunce, sa svojom porodicom se 1996. preselila iz Iraka u Norvešku. Nažalost, ona je 22. jula 2011. bila jedna od 77 žrtava ekstremiste, koji je kasnije izjavio: „Žao mi je što ih nisam ubio više.“

Izveštaji o sličnim strašnim događajima skoro svakodnevno se mogu čuti širom sveta. Razmislite o žalosti i patnji koju donose saobraćajni udesi, zločini, rat, teroristički napadi, prirodne katastrofe i druge tragedije. Kakva nepravda što je toliko nedužnih života ugašeno i što toliko ljudi pati!

Neki krive Boga, govoreći da njemu nije stalo do ljudi. Drugi smatraju da on vidi našu patnju, ali jednostavno ne želi da se meša. Ima i onih koji misle da je za sve kriva sudbina. Izgleda da nema kraja nagađanjima. Gde možemo pronaći pouzdane i logične odgovore na pitanja koja nas muče? U člancima koji slede, potražićemo odgovore u Božjoj Reči, Bibliji. Saznaćemo šta je uzrok patnje i kako će ona biti okončana.