Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  septembar 2013.

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Kada brak može biti srećan?

Biblijski saveti o braku su delotvorni zato što potiču od Jehove Boga — onog ko je osnovao prvi brak. Biblija nas poučava kako da izgradimo osobine koje će doprineti sreći u braku i upozorava nas na stavove koji mogu uništiti brak. Takođe nas uči kako da komuniciramo da bismo bili srećni u braku. (Pročitajte Kološanima 3:8-10, 12-14.)

Muževi i žene treba da uvažavaju i poštuju jedno drugo. Oni mogu imati srećan brak kada oboje prihvataju ulogu koju im je Bog dodelio. (Pročitajte Kološanima 3:18, 19.)

Šta brak čini trajnim?

Bračni parovi mogu ostati zajedno samo ako se vole. Bog nas uči kako treba da volimo. Savršeni primeri u pokazivanju nesebične ljubavi su Bog i njegov Sin, Isus. (Pročitajte 1. Jovanovu 4:7, 8, 19.)

Kada muževi i žene poštuju brak kao zajednicu koju je utemeljio Bog, onda će i ostati zajedno. Bog je stvorio brak kao trajnu zajednicu muškarca i žene da bi se svi članovi porodice osećali sigurno. Brak može da traje zato što je Bog stvorio muškarca i ženu da se fizički i emocionalno uklapaju u harmoničnu celinu. Takođe ih je stvorio po svojoj slici tako da mogu da vole onako kako on voli. (Pročitajte Postanak 1:27; 2:18, 24.)

Saznajte više

PUT DO SREĆNE PORODICE

Bog pruža pomoć za srećan brak

Dva jednostavna pitanja mogu vam pomoći da imate srećniji brak.

PROBUDITE SE!

Važnost kompromisa

Četiri saveta mogu pomoći vama i vašem supružniku da izbegnete svađu i zajedno nađete rešenja.