Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  maj 2013.

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Da li nam gresi mogu biti oprošteni?

Nije teško steći Božje priznanje

Prema Svetom pismu, svi ljudi su grešni. Sklonost ka grehu smo nasledili od prvog čoveka, Adama. Zato ponekad činimo loše stvari zbog kojih kasnije zažalimo. Božji Sin, Isus Hrist, platio je za naše grehe time što je umro za nas. Zahvaljujući njegovoj otkupnoj žrtvi, gresi nam mogu biti oprošteni. To je dar od Boga. (Pročitajte Rimljanima 3:23, 24.)

Neki su počinili velike grehe i pitaju se da li im Bog može oprostiti. Utešno je znati da u Božjoj Reči piše: „Krv Isusa, njegovog Sina, čisti nas od svakog greha“ (1. Jovanova 1:7). Jehova spremno oprašta čak i ozbiljne grehe ako se iskreno kajemo. (Pročitajte Isaiju 1:18.)

Šta moramo činiti da bismo dobili oproštaj?

Ako želimo da nam Jehova oprosti, treba da učimo o njemu — da razumemo njegov način postupanja, prihvatimo njegove savete i ispunimo ono što očekuje od nas (Jovan 17:3). Jehova velikodušno oprašta onima koji se kaju za svoje grehe i trude se da se promene. (Pročitajte Dela apostolska 3:19.)

Nije teško steći Božje priznanje. Jehova razume naše slabosti. On je milosrdan i dobar. Da li vas to podstiče da saznate još više o tome kako mu možete ugoditi? (Pročitajte Psalam 103:13, 14.)