Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula  |  januar 2013.

Našim čitaocima

Našim čitaocima

Časopis koji sada čitate počeo je da izlazi u julu 1879. Od tada su se vremena promenila — pa tako i ovaj časopis. (Videti slike iznad.) Počev od ovog izdanja, zapazićete još neke promene u Stražarskoj kuli. Šta će biti drugačije?

U mnogim zemljama sve više ljudi traži informacije na internetu jer im tako više odgovara. Jednim klikom miša oni mogu doći do brojnih informacija, koje su dostupne samo na internetu. Postoje onlajn izdanja mnogih knjiga, časopisa i novina.

Imajući to na umu, nedavno smo izmenili dizajn našeg veb-sajta www.jw.org kako bi bio privlačniji i jednostavniji za korišćenje. Oni koji posete sajt mogu čitati publikacije koje se inače objavljuju na preko 430 jezika. Međutim, počev od ovog meseca, posetioci sajta takođe mogu čitati određene rubrike koje su redovno izlazile u štampanom izdanju, ali će se od sada pojavljivati samo na veb-sajtu. *

Pošto će se dosta članaka objavljivati samo na internetu, počev od ovog broja izdanje za javnost više neće imati 32 strane nego 16. Stražarska kula se već prevodi na 204 jezika. Sa smanjenim brojem strana moći će se prevoditi na još više jezika.

Nadamo se da će nam ove promene omogućiti da s biblijskom porukom koja spasava živote dođemo do više ljudi. Odlučni smo da i dalje pripremamo obilje poučnih i zanimljivih informacija — kako u štampanom tako i u elektronskom obliku — na korist našim brojnim čitaocima koji poštuju Bibliju i žele da znaju šta ona zaista naučava.

Izdavači

^ odl. 5 Među člancima koji će se objavljivati samo na internetu nalaze se sledeće rubrike: „Rubrika za mlade“, namenjena mladima za lično proučavanje Biblije i „Moja biblijska školica“, rubrika za roditelje sa decom do tri godine.