Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

STRAŽARSKA KULA (IZDANJE ZA PROUČAVANJE) mart 2014.

U ovom izdanju se govori o tome kako ostati samopožrtvovan, kako sačuvati pozitivno gledište o sebi i kako se brinuti o starijim suvernicima i članovima porodice.

Kako dopreti do srca rođaka koji nisu u istini

Šta učimo iz toga kako se Isus ophodio prema svojim rođacima? Kako da objasnimo svoja uverenja članovima porodice koji pripadaju drugoj religiji ili uopšte ne veruju u Boga?

Kako ostati samopožrtvovan

Mi imamo jednog neprijatelja koji na neprimetan način može ugušiti u nama samopožrtvovanost. U ovom članku se govori o tome ko je taj neprijatelj i kako se uz pomoć Svetog pisma možemo boriti protiv njega.

Kako sačuvati pozitivno gledište o sebi

Zašto se mnogi bore sa negativnim osećanjima? Ovaj članak govori o tome kako nam Sveto pismo može pomoći da sačuvamo pozitivan stav o sebi.

Porodično proučavanje — kako da bude zanimljivije?

Neke ideje za porodično i lično proučavanje možeš pronaći u ovom članku u kome se govori o tome kako izgleda porodično proučavanje kod nekih porodica iz različitih zemalja.

Poštujmo starije

U ovom članku se govori o tome kako Bog gleda na starije. Koju odgovornost imaju deca prema ostarelim roditeljima? Kako skupština može pokazati poštovanje prema starijoj braći i sestrama?

Kako brinuti o ostarelim roditeljima

Ostareli roditelji i deca treba da otvoreno razgovaraju i pripreme se pre nego što dođu „zli dani“. Kako se mogu dobro pripremiti za te izazove?

Da li je tvoje „da“ u isto vreme „ne“?

Pravi hrišćani treba da se drže svoje reči. Ne bi smelo da im se desi da kažu „da“ a da u isto vreme misle „ne“. Ali šta ako iz nekog razloga jednostavno moramo otkazati neki dogovor? Razmotrimo u svetlu toga primer apostola Pavla.