Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula (izdanje za proučavanje)  |  jul 2013.

„Kakva slika!“

„Kakva slika!“

Sigurno si to mnogo puta pomislio ili nekome rekao kada si prelistao novo izdanje ovog časopisa. Predivne ilustracije i fotografije su pažljivo pripremljene i imaju određenu svrhu. One služe kao pomoćna sredstva koja nas podstiču na razmišljanje i utiču na naše emocije. Posebno nam mogu koristiti kada se pripremamo za Razmatranje Stražarske kule i kada učestvujemo na tom sastanku.

Na primer, razmisli o slikama koje se nalaze na početku članaka za razmatranje. Šta je na njima prikazano? U kakvoj je vezi svaka od njih s naslovom odgovarajućeg članka i stihom na kom se taj članak temelji? Što se tiče drugih slika, razmisli o tome kako su povezane s mislima koje se razmatraju i kako ti može koristiti ono što je prikazano na njima.

Voditelj Razmatranja Stražarske kule treba da pruži priliku braći i sestrama da daju komentar o svakoj slici u članku i da kažu kako se ona odnosi na materijal ili kakav je utisak ostavila na njih. Ponekad se pored neke slike nalazi tekst koji ukazuje na vezu između nje i konkretnog odlomka u članku. U suprotnom, voditelj može da odredi uz koji odlomak treba razmotriti i određenu sliku. Na taj način će svi izvući potpunu korist iz onoga što je pripremljeno kako bi se čitaocima pomoglo da sebi dočaraju ono o čemu se govori u Božjoj Reči.

Jedan brat je rekao: „Kad pročitam neki predivno napisan članak, slike mi dođu kao šlag na tortu.“

Saznajte više

IZDAVAČKA DELATNOST

Slike koje oživljavaju tekst

Mnoge publikacije Jehovinih svedoka sadrže živopisne slike koje upotpunjuju tekst. Međutim, nije uvek bilo tako.

IZDAVAČKA DELATNOST

Slike koje govore više od hiljadu reči

Kako fotografi prave slike koje obogaćuju naše publikacije i upotpunjuju tekst?