Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Stražarska kula (izdanje za proučavanje)  |  januar 2013.

Dobro isplanirana akcija dovodi do uspeha

Dobro isplanirana akcija dovodi do uspeha

Marija Izabel je jedna revna mlada sestra iz San Bernarda u Čileu. Ona i njena porodica su Mapuče Indijanci. Oni su revno podupirali sve napore da se osnuje skupština na mapuče jeziku, koji se zove i mapudungun.

Kada je Marija Izabel čula da će se Spomen-svečanost održati i na tom jeziku i da je štampano 2 000 pozivnica takođe na tom jeziku, počela je da razmišlja šta bi ona lično mogla učiniti. Setila se iskustava drugih mladih Svedoka koji su imali uspeha kad su propovedali školskim drugovima i nastavnicima. Razgovarala je o tome sa svojim roditeljima i dogovorili su se da Marija Izabel smisli plan kako da u školi podeli pozivnice. I šta je smislila?

Kao prvo, zamolila je upravu škole da joj dozvoli da na glavnom ulazu u školu istakne pozivnicu. Oni su joj to dozvolili i pohvalili su je za preduzimljivost. Jednog jutra je direktor škole čak preko razglasa objavio da je pozivnica istaknuta na glavnom ulazu!

Zatim je zamolila nastavnike da joj dozvole da obiđe sva odeljenja. Pošto su joj to dozvolili, ona je u svakoj učionici pitala da li je neko od učenika iz Mapuče naroda. „Mislila sam da u celoj školi ima od 10 do 15 učenika iz Mapuče porodica“, kaže ona, „ali bilo ih je mnogo više tako da sam uručila 150 pozivnica!“

„OČEKIVALA JE NEKOG STARIJEG“

Jedna žena koja je videla plakat sa pozivnicom na ulazu škole pitala je s kim bi mogla da porazgovara o tome. Zamislite samo kako se iznenadila kada su je uputili na desetogodišnju devojčicu! „Očekivala je nekog starijeg“, kroz smešak kaže Marija Izabel. Nakon što joj je dala pozivnicu i ukratko objasnila o čemu se radi, Marija Izabel je pitala tu ženu za adresu kako bi je ona i njeni roditelji posetili i rekli joj nešto više o Božjem Kraljevstvu. Dvadeset objavitelja koji služe na mapuče govornom području bili su oduševljeni kada su ta žena, kao i još 26 zainteresovanih osoba iz Mapuče naroda prisustvovali Spomen-svečanosti. Sada je to jedna napredna skupština!

Koliko god da imaš godina, da li bi i ti mogao preduzeti nešto slično da bi pozvao svoje školske drugove ili kolege sa posla da dođu na Spomen-svečanost, javno predavanje ili oblasni kongres? Zašto ne bi u našim publikacijama potražio neke primere koji ti mogu dati ideju kako da tako nešto uradiš? Nemoj zaboraviti da se moliš Jehovi da ti svojim svetim duhom pomogne da skupiš hrabrosti da govoriš o njemu (Luka 11:13). I ti ćeš možda biti prijatno iznenađen i ohrabren rezultatima dobro isplanirane akcije.