Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE | KAD UMRE NEKO KOGA STE VOLELI

Umrli će ponovo živeti!

Umrli će ponovo živeti!

Možda se sećate da je Gejl, koju smo ranije citirali, rekla da misli da nikada neće preboleti gubitak muža. Ipak, ona jedva čeka da ga ponovo vidi u novom svetu koji je obećao Bog. Ona kaže: „Moji omiljeni stihovi se nalaze u Otkrivenju 21:3, 4, gde piše: ’Sam Bog biće s njima. On će obrisati svaku suzu s njihovih očiju i smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni bola više neće biti. Nestalo je ono što je nekad bilo.‘“

Gejl kaže: „Ove reči pružaju pravu nadu. Iskreno saosećam sa onima koji su izgubili nekoga ali ne znaju za tu nadu, naime da će moći ponovo da vide svoje voljene.“ Zbog onoga u šta veruje, Gejl mnogo sati posvećuje propovedanju i drugima prenosi Božje obećanje o budućnosti kad „smrti više neće biti“.

Jov je bio uveren da će ga Bog vratiti u život

„To nije moguće“, možda kažete. Razmislite na trenutak o čoveku po imenu Jov. On je bolovao od teške bolesti (Jov 2:7). Iako je zbog toga poželeo da umre, ipak je verovao da Bog ima moć da ga vrati u život. S potpunim poverenjem je rekao: „O, kad bi me u grob sklonio [...] Pozvaćeš me, i ja ću ti se odazvati. Uželećeš se dela ruku svojih“ (Jov 14:13, 15). Bio je siguran da će nedostajati svom Bogu i da će ga on rado vratiti u život.

Bog će to uskoro i učiniti! Kad naša planeta bude pretvorena u raj, uskrsnuće i Jov i još bezbroj drugih (Luka 23:42, 43). U Bibliji nalazimo potvrdu da će se to sigurno desiti (Dela apostolska 24:15). Isus je rekao: „Ne čudite se tome, jer dolazi čas u koji će svi koji su u grobovima čuti njegov glas i izaći će“ (Jovan 5:28, 29). Jov će videti ispunjenje tog obećanja. Ponovo će osetiti mladalačku snagu i njegovo telo će zauvek biti „sveže kao u mladosti“ (Jov 33:24, 25). To očekuje sve one koji su zahvalni Bogu jer će uskrsnuti njihove voljene i omogućiti im da se zajedno s njima raduju večnom životu na zemlji.

Ako ste izgubili neku dragu osobu, sve ovo o čemu smo govorili možda neće u potpunosti otkloniti vaš bol. Ali duboko razmišljanje o Božjim obećanjima, koja se nalaze u Bibliji, može vam uliti nadu i snagu da istrajete (1. Solunjanima 4:13).

Ukoliko želite da saznate još nešto o tome kako se boriti sa žalošću ili vas zanima odgovor na pitanje: „Zašto Bog dopušta zlo i patnju?“, posetite naš veb-sajt jw.org. Tamo ćete naći utešne i logične biblijske odgovore na svoja pitanja.