Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

„Ovo je nešto sasvim drugačije!“

„Ovo je nešto sasvim drugačije!“

SU DŽONG, koja radi kao pedagog u jednoj srednjoj školi u Južnoj Koreji, u radu sa učenicima koristi video-sadržaje sa veb-sajta jw.org. Ona kaže: „Učenici su bili oduševljeni animacijom Ko je pravi prijatelj? Kad su je odgledali, rekli su: ’Nikada nismo razmišljali o prijateljstvu na taj način. Ovo je nešto sasvim drugačije!‘ Neki od njih su rekli da sada znaju gde mogu da potraže savet — na sajtu jw.org.“ Su Džong još kaže: „Preporučila sam ovaj video-materijal svojim kolegama. Mnogi su se uverili da je to izuzetno nastavno sredstvo i rado ga koriste.“

Ðacima u Južnoj Koreji je značila i animacija Kako bez pesnica pobediti nasilnika. Jedna žena koji radi u Fondaciji za prevenciju nasilja među mladima prikazala je tu animaciju grupi đaka u jednoj školi. „Mnogi mladi misle da je fantastično urađena“, kaže ona. „Pored toga, ona je praktična jer pokazuje kako se izboriti sa vršnjačkim nasiljem ali i kako ga sprečiti.“ Fondacija je tražila dozvolu da koristi ovu animaciju na svojim predavanjima u brojnim osnovnim i srednjim školama. Tu dozvolu je i dobila. Čak i južnokorejska policija koristi filmove sa sajta jw.org.

Ako još niste posetili ovaj sajt, to vam toplo preporučujemo. Lako ga je pretraživati, a sve što je na njemu — audio i video sadržaji, kao i Biblija i druge publikacije — može se besplatno preuzeti.