Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Probudite se!  |  jul 2014.

Pogled u svet

Pogled u svet

Sjedinjene Države

Prema podacima američkog Ministarstva poljoprivrede, u nekom periodu tokom 2012. godine, 14,5 posto domaćinstava — ukupno 49 miliona ljudi — „nije imalo dovoljno hrane za sve članove porodice ili nije bilo sigurno da će uspeti da nabavi dovoljnu količinu“.

Španija

Jedno istraživanje među studentima je pokazalo da se oko 56 posto devojaka i 41 posto mladića upušta u ekscesivno pijenje, što se u tom istraživanju definiše kao konzumiranje osam ili više alkoholnih pića zaredom kod muškaraca i šest ili više pića zaredom kod žena.

Tihi okean

Naučnici koji su izučavali uzorke iz Marijanskog rova, s dubine od oko 11 000 metara, ustanovili su da tamo sve vrvi od bakterija i drugih mikroba — uprkos potpunoj tami, ogromnom pritisku i temperaturama blizu tačke smrzavanja. Ranije se smatralo da u takvim uslovima skoro nema životnih oblika.

Ujedinjeni Arapski Emirati

U nastojanju da se reši sve veći problem gojaznosti, vlasti u Dubaiju su prošle godine svojim stanovnicima ponudile gram zlata, što je u to vreme odgovaralo vrednosti od oko 45 američkih dolara, za svaki kilogram koji izgube. Da bi dobila zlato, osoba mora da se prijavi, a zatim smrša najmanje dva kilograma tokom meseca ramazana.