SELA NA VODI, bučne pijace, ulice pune motocikala koji prenose sve — od živine pa do frižidera. To su samo neki od prizora iz Kambodže.

Ljudi u Kambodži su srdačni, prijateljski nastrojeni i tesno povezani. U svakodnevnim kontaktima, obraćaju se jedni drugima sa brate, sestro, teto, čiko, bako ili deko — čak i ako se ne poznaju.

Neki Kambodžanci žive u kućicama na čamcima, dok drugi žive u sojenicama ili u kućama na splavovima. Postoje čak i škole, domovi zdravlja, pijace i benzinske pumpe na vodi

Pitaja je popularno voće

U kambodžanskoj kuhinji važno mesto zauzima pirinač. Obrok uglavnom obuhvata više jela, uključujući i supu, a riba je omiljena. Obično se za jedan obrok služe zajedno slatka, kisela i slana jela.

Pre oko dve hiljade godina, indijski trgovci su na putu za Kinu počeli često da svraćaju na  kambodžansko primorje i razmenjuju svilu i metale za začine, mirišljavo drvo, slonovaču i zlato. S vremenom su Kambodžanci pod uticajem Indije i Kine počeli da prihvataju hinduizam i budizam. Danas preko 90 posto stanovništva ispoveda budizam.

Jehovini svedoci u Kambodži prenose drugima divnu nadu iz Biblije. U tome često koriste knjigu Šta Biblija zaista naučava? Ona je dostupna na oko 250 jezika, uključujući i kmerski, koji je službeni jezik u Kambodži.

Preko 1 500 osoba proučava Bibliju s Jehovinim svedocima i u njoj nalazi odgovore na pitanja poput „Gde se nalaze mrtvi?“ i „Kakva je Božja namera sa zemljom?“

Knjiga Šta Biblija zaista naučava?, koju su izdali Jehovini svedoci, dostupna je i na kmerskom