Italija

U Italiji je 2011. godine prodaja bicikala nadmašila prodaju automobila. Neki od mogućih razloga su ekonomska kriza, cena goriva i troškovi održavanja automobila. S druge strane, bicikli su praktični, lako se koriste i njihovo održavanje je relativno jeftino.

Jermenija

Evropski sud za ljudska prava presudio je da je vlada Jermenije narušila prava 17 mladića, Jehovinih svedoka, koji su bili zatvoreni jer su odbili civilnu službu pošto je pod nadležnošću vojske. Vladi je naloženo da plati odštetu ovim mladićima, kao i sudske troškove.

Japan

Čak 63 posto dece koja su bila žrtve zloupotrebe društvenih mreža nisu od roditelja dobila nikakvo upozorenje na potencijalne opasnosti tih sajtova. U 599 istraženih slučajeva, 74 posto osumnjičenih je priznalo da su koristili te sajtove da bi namamili maloletnike na seksualne odnose.

Kina

Da bi se smanjile ogromne saobraćajne gužve, u većim gradovima se ograničava broj novih registarskih tablica. Na primer, u Pekingu se godišnje izdaje samo 240 000 registarskih tablica. U avgustu 2012, oko 1 050 000 ljudi učestvovalo je u lutriji u kojoj se delilo 19 926 tablica, što znači da je svaki 53. učesnik dobio tablice.