Sjedinjene Države

U nedelji od 29. oktobra 2012, u Njujorku je drastično opala stopa ubistava, teških zločina i pljački u odnosu na isti petodnevni period prethodne godine. Zašto? Uragan Sendi, snažna oluja koja je razorila istočnu obalu Sjedinjenih Država, uzrokovala je masovne nestanke struje. „Nakon neke prirodne katastrofe ili strašnog tragičnog događaja [poput terorističkog napada 11. septembra 2001] zapaženo je smanjenje broja zločina“, rekao je portparol njujorške policije. Međutim, on je dodao da postoji porast krađa i provala, čemu doprinosi to što „ima mnogo neosvetljenih krajeva“.

Antarktik

Naučnici strahuju da strane invazivne vrste ugrožavaju ekosistem Antarktika. Godišnje desetine hiljada ljudi poseti ovaj kontinent i na čizmama ili torbama nenamerno sa sobom donese seme tih vrsta. Procenjuje se da svaka osoba u proseku donese 9,5 semenki. Neke strane vrste su već pronađene na Antarktičkom poluostrvu.

Holandija

Jedna 83-godišnja starica prva je kojoj je ugrađena donja vilica od titanijuma, napravljena pomoću laserskog 3D štampača. Njoj je vilica bila oštećena usled koštane infekcije i sada može normalno da jede, diše i govori. Laserski štampač je nanosio čestice titanijuma, sloj po sloj, da bi joj napravio vilicu, koja joj je zatim ugrađena hirurškim putem.

Nemačka

U roku od godinu dana od delimične zabrane pušenja na javnim mestima u Nemačkoj, kod jedne grupe ispitanika registrovano je kraće vreme boravka u bolnici. Kod pacijenata koji boluju od angine pektoris to smanjenje je iznosilo 13,3 posto, a kod onih koji su doživeli srčani udar 8,6 posto.