Stotine izdanja u elektronskom, audio i video formatu dostupni su na kartici PUBLIKACIJE na sajtu jw.org. Sledeći saveti će vam pomoći da lakše pronađete željenu publikaciju.

 Pronaći publikaciju po naslovu

Ako znate koji je naslov publikacije koju tražite ili znate barem deo naslova, možete je brzo pronaći na sledeći način.

Idite na PUBLIKACIJE > KNJIGE I BROŠURE.

  • Kliknite na polje Sve da biste otvorili spisak publikacija i počnite da kucate neku reč iz naslova željene publikacije. Na primer, ako tražite knjigu Šta Biblija naučava, ukucajte „naučava“. Na spisku će vam se pojaviti samo publikacije koje u svom naslovu imaju reč „naučava“. Kliknite na naslov knjige koju tražite.

  • Kliknite na dugme Traži.

 Pronaći određeno izdanje časopisa

Idite na PUBLIKACIJE > ČASOPISI.

Kada se otvori ta stranica, na njoj će biti prikazana poslednja četiri izdanja časopisa Probudite se! i Stražarska kula (izdanje za javnost), kao i poslednjih osam izdanja Stražarske kule za proučavanje i njenog pojednostavljenog izdanja. (Neki jezici nemaju sva ova izdanja.) Da biste pronašli željeno izdanje časopisa, uradite sledeće:

  • Izaberite koji časopis želite, kao i godinu kada je izašao primerak koji tražite.

  •   Kliknite na dugme Traži.

Prikazati sve formate u kojima je dostupna određena publikacija

Publikacije mogu biti prikazane u obliku tabele ili spiska.

Kliknite na ikonicu za prikaz u obliku Tabele da biste videli sažeti spisak publikacija. On je postavljen kao podrazumevani prikaz.

Kada kliknete na ikonicu Tabela, biće prikazana naslovna strana publikacija, dugmad za preuzimanje i naslov svake publikacije. Pređite preko dugmeta za preuzimanje (ili ga dodirnite, ako koristite prenosivi uređaj) da biste videli sve formate u kojima možete preuzeti tu publikaciju (elektronsko i audio izdanje).

Kliknite na sličicu Spisak da biste izabrali drugačiji prikaz.

Prikaz u obliku Spiska prikazuje sve formate u kojima su publikacije dostupne.

Neke publikacije imaju još neka izdanja, kao što je izdanje krupnim slovima. Kliknite na format publikacije (npr. PDF) da biste videli spisak svih izdanja koja su dostupna u tom formatu. Kliknite na aktivno polje izdanja koje želite da preuzmete.

 Pronaći publikaciju po sadržaju

Ako se publikacija može čitati onlajn, dakle ako postoje internet stranice s njenim sadržajem, pomoću opcije Pretraga možete pronaći željeni sadržaj ako u polje za pretragu ukucate reči ili izraze iz tog sadržaja. (Ova opcija još nije dostupna na svim jezicima.)

Kliknite na ikonicu Pretraga. U polje za pretragu upišite reč ili izraz koji tražite i zatim kliknite na dugme Traži. Upišite sve specifične reči i izraze za koje znate da se nalaze u toj publikaciji. Tako će poglavlje ili članak koji tražite biti među prvim rezultatima pretrage.

Ograničite pretragu na članke iz publikacija pomoću sledećih koraka:

  • Kliknite na aktivno polje Napredna pretraga ili Opcije napredne pretrage.

  • Ispod naslova Kategorija izaberite Publikacije.

  • Kliknite na dugme Traži.